Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Brnabić: Nije dobro što mi Plenković nije uzvratio poziv

Danas 23.04.2018
Pemijeraka Ana Brnabić izjavila je da Srbija ostaje otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da joj je žao što je ponovo došlo do pogoršanja odnosa dve države. Ostajemo otvoreni za dalju komunikaciju, rekla je Brnabić u pauzi sastanka o napretku Srbije… »

U nesreći u Severnoj Koreji mnogo žrtava iz Kine

Danas 23.04.2018
U velikoj saobraćajnoj nesreći u Severnoj Koreji mnogo je žrtava iz Kine, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova, nenavodeći njihov broj. Kineske diplomate krenuli su na mesto nesreće, koja se dogodila u nedelju uveče u pokrajini… »

Fabrici: Sloboda izražavanja bez napretka

Danas 23.04.2018
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Beogradu Sem Fabrici izjavio je danas da se u izveštaju EU o napretku Srbije u procesu evropskih integracija ocenjuje da na prostoru slobode izražavanja nije ostvaren napredak. U borbi protiv korupcije i… »

U gostima kod Nadala

Danas 23.04.2018
Đoković ove nedelje igra na turniru u Barseloni posle 12 godina Novak Đoković dobio je specijalnu pozivnicu za nastup na turniru iz Serije 500 naredne nedelje u Barseloni, i on će posle punih dvanaest godina da nastupi u Kataloniji. Tada je poražen… »

Otvoren Konzulat Srbije u Los Anđelesu

Danas 23.04.2018
U Los Anđelesu je svečano otvoren Konzulat Srbije, sa počasnim konzulom dr Rajanom F. Ozbornom na čelu, saopšteno je iz Vade Srbije. Svečanosti koja je održana 21. aprila, prisustvovao je državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Srbije… »

Naviše novca na knjige troše u Slovačkoj, žene više čitaju od muškaraca

Danas 23.04.2018
Domaćinstva u Evropskoj uniji (EU) u 2016. godini, potrošila su više od 90 milijardi evra ili 1,1 odsto na knjige, novine i kancelarijski materijal. Prema istraživanju Eurostata, to predstavlja 0,6 odsto BDP-a EU ili oko 200 evra po stanovniku EU… »

Mihajlović: Pola Vlade Hrvatske moglo da ima zabranu ulaska

Danas 23.04.2018
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da je zastava sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu uvreda za sve, kao i da očekuje da svi to osude. Ona je istakla da nacionalizam donosi mnogo… »

Ditman: EU neće nerešeno pitanje

Danas 23.04.2018
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da je jedinstven stav Evropske unije da cilj pregovora mora biti sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine, jer EU ne želi da uveze nerešeno bilateralno pitanje unutar Unije. „Nemačka… »

Južna Koreja isključila zvučnike na granici sa Severnom Korejom

Danas 23.04.2018
U susret razgovorima vrhovnih zvaničnika, Južna Koreja je prestala da emituje propagandne poruke na granici sa Severnom Korejom. Južna Koreja ima ogromne zvučnike duž granice preko kojih emituje raznorazne sadržaje, od K-popa do vesti kritički… »

Nadal (opet) slavio u Monte Karlu

Danas 22.04.2018
Španski teniser Rafael Nadal osvojio je rekordnu 11. titulu na mastersu u Monte Karlu, pošto je u finalu turnira pobedio Keija Nišikorija iz Japana, 6:3, 6:2. Nadal je do rekordne 31. masters titule došao posle sat i 32 minuta i time je prevazišao… »