Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Održan „ Biciklistički memorijal Radoš Čubić“ u Kraljevu

Danas 23.04.2018
U Kraljevu je u okviru obeležavanja ovogodišnjeg imendana grada Kraljeva, po prvi put održan biciklistički memorijal Radoša Čubrića. Za ovu biciklističku trku organizovanu u čast biiciklističke legende iz ovog grada prijavilo se preko pedeset… »

Antonela Riha: Postojali politički razlozi za otkaz

Danas 23.04.2018
Sud naložio NIN-u da vrati bivšu urednicu u tom listu na radno mesto, u skladu sa njenim kvalifikacijama Pre tri godine prvi put u 80 godina, NIN je ostao bez urednika političke rubrike, rubrike koja otvara novine, kao najvažnija u političkom… »

Kad država pomaže

Danas 23.04.2018
Da li je vreme da se srpska privreda transformiše iz šrafciger industrije u kojoj jeftina radna snaga sklapa delove, veže kablove, šije po porudžbini, dok se glavni novčani tokovi odvijaju u inostranstvu, a zarada sliva matičnim kompanijama? Od… »

Vrhovni stabilizator

Danas 23.04.2018
„Vučić se napokon javio. Nije se ispričao nego je napao Hrvatsku“ – tako je hrvatski informativni sajt index.hr, nažalost tačno, interpretirao ponašanje „vrhovnog komandanta“…. … u danu kada su njegovi drugari radikali predvođeni… »

Demokratija i tiranija

Danas 23.04.2018
Šešelj je moguć jer je on oličenje naroda Odavno se pitamo kako je moguć jedan takav lik poput Šešelja u Narodnoj skupštini?! Čudimo se, zgražavamo, mnogi ga se plaše… Moj odgovor je kako je Šešelj zapravo pravi pravcati izdanak političkog… »

O statusu vojnih beskućnika

Danas 23.04.2018
Da Ministarstvo odbrane zajedno sa Vojnom Ustanovom Dedinje ne zanemaruje samo prazne objekte već i žive ljude govori trenutna životna situacija preko 2000 vojnih beskućnika koji su pre 27 godina po naređenju Vrhovne komande predali i napustili svoje… »

Potekao Plovni Begej

Danas 23.04.2018
Prevodnica kod Stajićeva na Plovnom Begeju je otvorena u subotu, saznajemo u Vodama Vojvodine, što bi trebalo da reši problem sa ustajalom vodom i smradom koji se dve nedelje širio Zrenjaninom. Sve se to dešava kada je vodostaj visok, kada Tisa ne… »

Država godišnje inkasira 1,3 milijarde evra

Danas 23.04.2018
Kompanija Rio Tinto planira otvaranje rudnika litijuma u okolini Loznice 2023. godine Ukoliko projekat „Jadar“ australijske multinacionalne kompanije „Rio Tinto“ zaista ugleda svetlost dana, kako se to u ovom trenutku najavljuje, u okolini Loznice… »

Marinika Tepić: Nisam tražila smenu Živkovića

Danas 23.04.2018
Poslanica i članica Nove stranke govori za Danas posle ostavke na stranačke funkcije Zbog mojih zaključaka o fašizaciji društva još pre godinu dana, Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, isključivala mi je mikrofon tvrdeći da je možemo… »

Željko Lučić: Lekar za dušu

Danas 23.04.2018
Ličnost Danas Bariton svetskog glasa Željko Lučić bio je glavna zvezda svečanog koncerta kojim je u Zadužbini Ilije M. Kolarca Radio Beograd 2 u subotu obeležio 60 godina rada. Publika nije štedela dlanove posle arija iz opera „Moć sudbine“… »