Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Pripadnost onom Mi

Danas 23.04.2018
Nameračili ste se na taksistu smrknutog izraza lica, čini vam se da je u ovakvoj prilici opreznije da putujete sa diskretnim profesionalcem koji vam neće dosađivati postavljanjem nezgodnih pitanja. Međutim, ubrzo primećujete da ste se gadno prešli… »

Sud u Londonu odobrio izručenje Ivice Todorića

Danas 23.04.2018
Sud u Londonu odlučio je danas da nema prepreka za izučenje Hrvatskoj osnivača posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor Ivice Todorića. Reč je o prvostepenoj presudi suda povodom zahteva za izručenje Todorića kojeg Zagreb tereti za finansijske… »

Đenero: Vulinove posete šalju poruku rata

Danas 23.04.2018
Vlast u Srbiji optužuju Hrvatsku za netrpeljivost prema Srbima zbog zabrane posete ministra odbrane Aleksandra Vulina Dok predstavnici vlasti u Srbiji negoduju zbog zabrane ulaska ministra odbrane Aleksandra Vulina na teritoriju Hrvatske, pozivajući se… »

Iz farmacije otišla u fitnes

Danas 23.04.2018
Ideja za biznis: Ana Sekulić odlučila je da otvori specijalizovan posao i tako zarađuje U moru identičnih ponuda na tržištu, potrebno je biti originalan. Upravo ovom idejom se rukovodila Beograđanka Ana Sekulić, kada je započela posao koji na… »

Verujemo u institucije

Danas 23.04.2018
Demanti kompanije Zepter Povodom teksta „Cepterova firma jača od sudskih presuda“ objavljenog u listu Danas od 16. aprila 2018. kompanija Melanesia je postala demanti sledeće sadržine: „Pre nego što uđemo u pravni deo objašnjenja tendencioznog… »

Svi smo mi „Hasanaginica“

Danas 23.04.2018
Premijera nove predstave Andraša Urbana u Novosadskom pozorištu Premijera predstave „Hasanaginica“ po motivima drame LJubomira Simovića zakazana je za sutra od 19 sati u Novosadskom pozorištu. Tekst je na mađarski preveo Robert Lenard, a… »

Učitelj u penziji vratio se studentskom hobiju

Danas 23.04.2018
Razvigor Marinković iz Žagubice, prosvetni radnik u penziji, usavršio je retku i neobičnu umetničku tehniku, poznatu kao pirografija. Prevedeno s grčkog, pirografija znači “pisanje vatrom” i predstavlja tehniku kod nas poznatu još iz doba… »

Nikodijević: Grad normalno funkcioniše, novi saziv u zakonskom roku

Danas 23.04.2018
Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, koja će se održati 9. maja, biće izabran predsednik parlamenta, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara. On je, gostujući na RTS-u, precirao da zakon definiše da nakon toga ide izbor… »

Južna Koreja: Dve posete Demilitarizovanoj zoni

Danas 23.04.2018
Dopisnica Panmunđom, u kome u petak treba da se sastanu predsednik Republike Koreje (RoK) Mun Đe-in i vođa Demokratske Narodne Republike Koreje (DNRK) Kim DŽong un, verovatno je jedno od najpoznatijih sela u svetu. Panmunđom je i sinonim za najveću… »

Sportom protiv dijabetesa

Danas 23.04.2018
Sa ciljem da omogući deci koja boluju od dijabetesa besplatne sportske treninge, a nastavnicima u osnovnim školama i roditeljima korisne edukativne savete o dijabetesu, u Beogradu je svečano otvorena nova sezona projekta Sportom protiv dijabetesa… »