Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Mitrović: Odbio sam da prodam celu kompaniju za 500 miliona evra

Danas 23.04.2018
Vlasnik ružičaste televizije za Danas o prodaji Pink BiH i Pink Montenegro Željko Mitrović je odbio da proda celokupnu kompaniju uključujući i Air Pink za 500 miliona evra, saznaje Danas. Naša saznanja o ovoj ponudi potvrdio je i sam vlasnik… »

Kako je trauma NATO bombardovanja našla izraz u umetnosti

Danas 23.04.2018
Kada je počelo bombardovanje, u martu 1999. godine, Nina Mihaljinac je bila u petom razredu osnovne škole. Tih prvih dana bombardovanja spavala je u podrumu ispod bioskopskog platna u Domu omladine, u kome je nekada bilo atomsko sklonište. Kada je… »

Posle 25 godina sastanak ministara obrazovanja Srbije i Rusije

Danas 23.04.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je u Moskvi sa potpredsednicom Vlade i ministarkom obrazovanja i nauke Ruske Federacije Olgom Vasiljevom, što je prvi susret ministara zaduženih za obrazovanje Srbije i Rusije… »

Ne davimo Beograd podržaće proteste u Nišu 25. aprila

Danas 23.04.2018
Incijativa Ne davimo Beograd saopštila je da 25. aprila neće obeležavati godišnjicu rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već će se tog dana priključiti građanskim protestima u Nišu zbog namere gradskih vlasti da Vladi Srbije bez… »

Mali: Uz jarbol i panoramski točak

Danas 23.04.2018
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Parka „Ušće” koji su počeli u avgustu prošle godine i ocenio da je to najveći i najzahtevniji projekat „Zelenila Beograd” do sada, pošto se kompletno sređuje… »

Čestitka Đurića studentima Prištinskog univerziteta

Danas 22.04.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici njihov dan, 23. april, poželevši im da ostanu čuvari srpskog identiteta i institucionalnog… »

Venecijanska komisija u junu o amandmanima na Ustav

Danas 23.04.2018
Venecijanska komisija dostaviće u junu mišljenje o nacrtu amandmanima na Ustav Srbije, koje je izradilo Ministarstvo pravde za oblast pravosuđa, najavljeno je danas na plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Takođe je najavljeno da… »

Čanak s Fabricijem o izveštaju

Danas 23.04.2018
Predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije i složili su se da je od izuzetne važnosti stalno raditi na jačanju kontrolne… »

Šaban Hoti 15. na listi ubijenih i kidnapovanih novinara i medijskih radnika na Kosovu

Danas 23.04.2018
Šaban Hoti, profesor ruskog jezika, prevodilac i medijski radnik je zarobljen, a potom ubijen, kao deo ekipe Ruske državne televizije koja je jula 1998. godine pokušala da napravi intervju sa pripadnicima OVK u selu Lapušnik.On je 15. osoba na spisku… »

Dubioza kolektiv prepevala kultni letnji šlager

Danas 23.04.2018
U susret velikom koncertu u Beogradu, zakazanom za subotu, 30. jun, na stadionu Tašmajdan, Dubioza kolektiv prepevala je jedan od najlepših šlagera iz ’80. godina prošlog veka. U pitanju je numera „Na morskome plavom žalu“ iz kultnog filma… »