Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Više od tone sumnjive garderobe ka „Arizoni“

Danas 23.04.2018
Carinici na graničnom prelazu Gradina su u poslednjih nekoliko dana zadržali više od tone garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, a sva tri kamiona u kojima je otkrivena kretala su se od Istanbula ka pijaci „Arizona“… »

Putin Makronu: Prekršio si međunarodno pravo

Danas 23.04.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Manuelom Makronom o situaciji u Siriji i nuklearnom programu Irana. „Razgovarano je o situaciji u Siriji nakon bombardovanja SAD i njihovih saveznika. Ruska strana je… »

Od Kosovskog boja do psihopatologije

Danas 23.04.2018
"Rubište" i "Carstvo nebesko" na "Pozorišnom proleću" u Šapcu „Pozorišno proleće“ u Šapcu završilo se sinoć predstavom „Carstvo mraka“, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, a u režiji Igora Vuka Torbice. Večeras se u čast… »

Šarm pozorišta i glume

Danas 23.04.2018
68. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine Predstavom Srpkskog narodnog pozorišta “Anika i njena vremena”, koju je po tekstu Ive Andrića režirala Ana Đorđević, danas počinje 68. Predstavom Srpkskog narodnog pozorišta “Anika i njena… »

Nema promena pravila za ulazak građana Srbije u Crnu Goru

Danas 23.04.2018
U režimu prelaska državne granice iz Srbije u Crnu Goru ništa se nije promenilo u odnosu na prethodni period, shodno sistemu reciprociteta kada je ulazak iz Srbije u Crnu Goru i obrnuto u pitanju. To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Kup Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem

Danas 22.04.2018
Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem (A program) završeno je danas u Novom Sadu takmičenjima MK puškom iz trostava i u gađanju pištoljem središnjeg paljenja. U trostavu su dame bile raspoloženije. U apsolutnoj ženskoj… »

Više od 19.000 besplatnih zdravstvenih pregleda

Danas 22.04.2018
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je danas, osmog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, do 16 časova u 90 zdravstvenih ustanova širom Srbije, oftalmološke i kardiološke preglede, analize i tumor markere štitne žlezde i prostate, obavilo… »

Oružari zakazali protest

Danas 23.04.2018
Zakon o privatizaciji domaće vojne industrije u utorak u Skupštini Nacrt zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme kojim je, pored ostalog, previđena i privatizacija, odnosno prodaja dela kapitala domaćih vojnih fabrika inostranim i… »

U Egiptu pronađena bista Marka Aurelija

Danas 22.04.2018
Arheolozi su pronašli bistu rimskog cara Maka Aurelija u Asuanu, gradu na jugu Egipta, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo za antikvitete. U saopštenju se navodi da je bista pronađena u Hramu u Kom Ombu tokom radova na zaštiti mesta od… »

Šabiću nagrada Šapca

Danas 23.04.2018
Povereniku za informacije i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću, grad Šabac je povodom Dana grada, 22. aprila, dodelio „Aprilsku nagradu za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda“ i zvanje „Počasni… »