Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Počinje podela penzionerskih kartica

Danas 23.04.2018
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da su odštampane penzionerske kartice za korisnike iz Barajeva, Voždovca, Sopota, Vračara, Palilule, Savskog venca, Zvezdare, Starog grada i Rakovice i moći će da se preuzmu od 24… »

Klinički centar Srbije zapošljava nove lekare

Danas 23.04.2018
Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da se u toj ustanovi godišnje pregleda oko milion i dvesta hiljada pacijenata i da je svaki treći pacijent iz unutrašnjosti. „Imamo 400 nastavnika i 600 lekara sa naučnim zvanjima i mi… »

Artiljerijska paljba i egzercir (FOTO)

Danas 22.04.2018
Povodom 23. aprila Dana Vojske Srbije u Beogradu je, na Savskoj terasi na Kalemegdanu, izvršena počasna artiljerijska paljba, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković… »

U Starom dvoru predstavljena „Istorija beogradskih svetinja“

Danas 23.04.2018
Knjiga „Istorija beogradskih svetinja”, delo autora Zorana M. Jovanovića, dobitnika Nagrade grada Beograda u oblasti društvenih i humanističkih nauka za 2017, predstavljena je danas u Starom dvoru. U toj knjizi je prvi put na jednom mestu… »

Prvog maja uživala raja

Danas 23.04.2018
Danas ćemo, kao i svake godine, da se setimo nekadašnjeg Prvog maja. Istina, i sada se ne ide na posao, u škole i na fakultete. Samo što to sada nije praznik rada, nego državni praznik, ili „neradni dan“. Niko ne zna, niti ga interesuje da sazna… »

Kroz čudesa imaginacije

Danas 23.04.2018
Beogradska filharmonija: Ciklus "Vatra" - dirigent Danijel Rajskin, solista Aleksandar Gavriljuk (klavir), Velika dvorana Kolarčeve zadužbine Beogradska filharmonija još jednom je ponovo izumela onaj svoj jedinstveni i ushićujući orkestarski sjaj… »

Pravda za Šešelja

Danas 23.04.2018
Izgleda da sam onomad dobio pogrešnu informaciju od kristalne kugle. Videh juče u novinčinama da je baškajmakam srpskog zaptiluka, dr Stefanović, srpskom narodu i senatu obznanio strogu zabranu đurđevdanskog mitinga u Hrtkovcima, što je bila vest… »

Grad Užice donirao vozila užičkom Domu zdravlja

Danas 23.04.2018
Grad Užice je donirao dva putnička vozila „dačija“ užičkom Domu zdravlja, koja će biti namenjena za Službu kućnog lečenja u toj zdravstvenoj ustanovi. Nova vozila, čija je vrednost oko dva miliona dinara, kako je istakla dr Danijela… »

Dan Narodne biblioteke Smederevo – 172 godine postojanja

Danas 23.04.2018
Dan Narodne biblioteke Smederevo, koja proslavlja 172 godine postojanja, biće obeležen u utorak. Istim povodom, tokom čitave nedelje organizovana su književna predstavljanja i izložbe knjiga, prenosi Podunavlje.info. Obeležavanje jubileja počinje… »

Kriza poverenja Zapada

Danas 23.04.2018
U eri koja je definisana besom američkog predsednika Donalda Trampa, revizionizmom ruskog predsednika Vladimira Putina i neobuzdanom ambicijom kineskog predsednika Si Đinpinga međunarodni poredak postaje sve haotičniji, disfunkcionalniji i čak sve… »