Izvor: Danas arhiva vesti 23.04.2018

Preregistracija vozila sa srpskih na kosovske tablice

Danas 22.04.2018
U toku je preregistracija vozila sa srpskih registarskih oznaka, gradova na Kosovu, na KS odnosno RKS registarske tablice, javlja RTK Live. Preregistracija je rezultat Briselskog sporazuma o slobodi kretanja koji su ranije postigli Beograd i Priština… »

Moto GP: Rutinska pobeda Markeza u Teksasu

Danas 22.04.2018
Vozač Repsol Honde, Mark Markez, trijumfovao je, na trećoj trci u sezoni, voženoj u Ostinu u Teksasu. Do rutinske pobede sjajni Španac došao je rutinskom vožnjom, startovao je kao četvrti, a već posle dva kruga „popeo“ se na prvo mesto i… »

Božinović: Da je Vulin došao na granicu bio bi mu odbijen ulazak

Danas 22.04.2018
Ministar unutrašjih poslova Davor Božinović izjavio je za HRT da bi Aleksandru Vulinu u slučaju da je došao do granice sa Hrvatskom, ”bilo objašnjeno da ne može ući u Republiku Hrvatsku”. Božinović je rekao da Vulin spada među političare… »

Retrospektiva YU Rock fotografije na omotima ploča

Danas 22.04.2018
U Galeriji Prozor sutra će biti otvorena izložba retrospektiva YU Rock fotografije na omotima ploča „Davno, davno bilo je…“. Od 60-ih godina prošlog veka do 1991. objavljeno je nebrojeno mnogo ploča rok orjentisanih muzičara koji su vremenom… »

Stvar i stvor

Danas 22.04.2018
U čemu je stvar? U tome da ćemo se baviti prekomernom upotrebom pojma „stvar“, što osiromašuje ne samo jezik, već posledično i ljudske odnose. I što je, meni bar, najzanimljivije u frazi na početku, stvar je i ponajbolje postavljena. U… »

Nemačka traži reformu mehanizma donošenja spoljnopolitičkih odluka u EU

Danas 22.04.2018
Princip konsenzusa zameniti principom većine Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen smatra da treba reformisati mehanizam donošenja spoljnopolitičkih odluka u EU, tako što princip konsenzusa treba zameniti principom većine. „Mehanizam… »

Đaci u SAD uče da prepoznaju „lažne vesti“

Danas 22.04.2018
Neki srednjoškolci u SAD i širom sveta sada počinju da uče kako da razlikuju lažne od pravih, proverenih vesti, u okviru predmeta koji se zove „medijska pismenost“, prenosi Glas Amerike. Profesorka društvenih nauka Patriša Hant koristi… »

Mali: Na dobrom putu da od Beogada napravimo najatraktivniju turističku destinaciju

Danas 22.04.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišli su danas Avalski toranj, na osmu godišnjicu otvaranja. Oni su isprobali novi sadržaj na njemu, pošto su se privezani sigurnosnim užetom spustili… »

Rak, to je dobra početna reč

Danas 22.04.2018
DNEVNIK Knjigu velikog mađarskog pisca Petera Esterhazija, “Dnevnik o gušterači” nedavno je objavila “Akademska knjiga”, u prevodu Vicka Arpada. Ovu knjigu Esterhazi je počeo da piše u obliku dnevnika kad je saznao da boluje od neizlečive… »

Nema napretka u zaštiti prirode

Danas 22.04.2018
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Malo napretka postignuto je u delu zaštite prirode, pokazuje godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pregovora sa EU, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica… »