Izvor: Blic arhiva vesti 26.06.2018

Zaharijeva: Veliki korak u procesu pristupanja Srbije EU

Blic 26.06.2018
Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva izjavila je da otvaranje dva nova poglavlja prestavlja veliki korak u procesu pristupanja Srbije EU. - Ne sumnjam da će se proces prošširenja za Srbiju odvijati glatko ukoliko se nastavi… »

Dačić: Rešenje za Kosovo ne može da bude priznanje nezavisnosti

Blic 26.06.2018
Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić smatra… »

EP: parlamentarci: EU ne same da razočara Zapadni Balkan

Blic 26.06.2018
Jedanaest evropskih parlamentaraca poslalo je otvoreno pismo liderima EU u kome traže da se na samitu EU 28. i 29. juna premijeri i predsednici zemlja članica dogovore o odlučnim koracima u okviru EU politike proširenja. EU mora da ostane pouzdan… »

Saznajemo: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor!

Blic 26.06.2018
Zoranu Marjanović, suprugu ubijene pevačice Jelene Krsmanović, koji je osumnjičen za njeno ubistvo, produžen je pritvor, saznaje "Blic". Ovu odluku danas je donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, nakon što je Apelacioni sud u… »

Četiri Grkinje i zaključana vrata kuća uništile S.A.B travel

Blic 26.06.2018
Vlasnik agencije S.A.B. travel Stevan Buđić kaže da su problemi agencije počeli kada vlasnici zakupljenih i plaćenih kuća u Grčkoj nisu hteli da prime turiste. Iako je kaže svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, Buđić je… »

Posledice sukoba SAD - Kina oštri pad vrednosti akcija na Volstritu

Blic 26.06.2018
Akcije na Volstritu oštro su pale, pri čemu su S&P 500 i Nasdak indeks zabeležili najveći gubitak u više od dva meseca. Veliki pad je posledica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svetskih ekonomija, prenosi Seebiz Hinu. Dau… »

Vrhovni sud Amerike podržao Trampovu zabranu

Blic 26.06.2018
Vrhovni sud SAD podržao je danas zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku građana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja u SAD. Sud je time odbacio prigovor da zabrana diskriminiše muslimane ili da je predsednik njome prekoračio svoja ovlašćenja… »

Vučić sa francuskim preduzetnicima: Velike mogućnosti za zajedničke projekte

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, kojima je poručio da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje. On je istakao da… »

Dijalog sa prištinom: Dačić o Angelini Ajnhorst: Ići će kod jednih i drugih, u Ameriku...

Blic 26.06.2018
Učešće u pregovorima Beograda i Prištine Angeline Ajnhorst iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) nije ništa novo, dolazi kod jednih i drugih, razgovara, ide u Ameriku, učestvuje kao deo tima šefice diplomatije EU Federike Mogerini, izjavio… »

"Roditelji i kad primete da im se dete drogira, ne žele da pogledaju istini u oči"

Blic 26.06.2018
Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj Mira Kovačević izjavila je danas da raste broj mladih koji probaju ili imaju bilo kakva iskustva sa psihoaktivnih supstancama, ali da to ne znači da automatski raste broj mladih… »