Izvor: Blic arhiva vesti 26.06.2018

Čuveni astronaut tuži svoju decu zbog krađe novca

Blic 26.06.2018
Čuveni astronaut Baz Oldrin tuži dvoje dece i njihove bivše poslovne menadžere jer su mu navodno ukrali novac, ali i za klevetu jer govore da boluje od demencije. Tužba, otkrivena u ponedeljak, podneta je u Floridi, nedelju dana nakon što su njegova… »

Napad iz izraela: Rakete pale blizu aerodroma u Damasku

Blic 26.06.2018
Dve izraelske rakete pogodile su oblast u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku, javili su danas sirijski državni mediji, ne precizirajući šta je bila meta napada. Sirijska agencija SANA navela je da se napad odigrao nešto posle ponoći. Agencija… »

Sukob mesara i vegana prerasta u ulični rat: Mesari tražili zaštitu od policije i viču - zaustavite zlostavljanje…

Blic 26.06.2018
U Francuskoj već nekoliko meseci besni pravi mali rat na relaciji mesari-vegani, a stvari su se toliko zahuktale da su mesari morali javno da traže i policijsku zaštitu, čak tvrdeći da su "njihovi životi u pitanju". Francuski mesari obratili su se… »

Prevarena žena napala Slobu u programu uživo: Zbog njenih reči pevač gutao knedle

Blic 26.06.2018
Sloba Radanović po izlasku iz rijalitija susreo se sa različitim komentarima na račun onoga što je učinio pred milionskim auditorijumom u rijalitiju "Zadruga" - prevario suprugu Kiju Kockar sa Lunom Đogani. Tokom njegovog gostovanja u emisiji… »

Sednica Skupštine grada: Određena tarifa za prinudne upravnike, opozicija kritikovala projekte za metro i deponiju

Blic 26.06.2018
Odbornici Skupštine grada Beograda danas su usvojili odluku o tome koliko će stanari, koji nisu izabrali upravnika zgrada, ubuduće plaćati profesionalne upravnike koje postavi lokalna samouprava, kao i jos 40 tačaka dnevnog reda. - Shodno kriterijumu… »

Čolaku: Sporazum između Beograda i Prištine za šest do osam meseci

Blic 26.06.2018
Optimalan rok za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine je šest do osam meseci, kaže Bekim Čolaku, savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija. - Svi znamo da je vremenski rok ili prozor za postizanje sporazuma vezan za mandat institucija… »

Posle grčke, Francuska: Na putu Makedonije ka EU je nova prepreka

Blic 26.06.2018
Na predstojećem samitu EU u Briselu bi, između ostalog, trebalo da bude odluceno i to da li Makedonija može da započne pristupne pregovore s tim blokom, ali bi veto mogla da uloži - Francuska, navodi danas "Dojče vele". To bi moglo da ugrozi… »

Banke: traže lične podatake od građana koje ne bi smele, sistemski problem koji će se tek rešavati

Blic 26.06.2018
Ukoliko podižete kredit u banci, oni koji vam ga odobravaju, pretpostavljaju da biste učinili sve da ga dobijete. Zbog toga od vas traže i ono što ne bi smeli. Koliko su daleko u tome spremni da idu? Jedna sugrađanka želela je kredit za stan… »

Protest u Solunu: Policija ispalila suzavac i šok bombe da bi rasterala demonstrante

Blic 25.06.2018
Grčka policija ispalila je suzavac i šok bombe kako bi rasterala učesnike protesta protiv sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije, koji su pokušali da poremete diskusiju o tom sporazumu u Solunu. AP navodi da nije prijavljeno da je iko… »

"Voda nosi automobile u more": Poplave u letovalištima u Grčkoj ostavljaju šokantne prizore (video)

Blic 26.06.2018
Grčka se zatekla u problemu nakon što su obilne padavine dovele do ozbiljnih poteškoća, pa iz časa u čas stiže sve više komentara o novim problemima poput nestašice vode u mestu Nikiti, na Sitoniji. Kako javljaju osobe koje su svoj odmor… »