Izvor: Blic arhiva vesti 26.06.2018

"Harli Dejvidson" odlazi iz amerike? Tramp besan: Naporno sam radio za vas

Blic 26.06.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača "Harli Dejvidson" koji je najavio da će zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u inostranstvo… »

Vučić i Tači u Briselu opet za 14 dana

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno će se za dve nedelje ponovo sastati u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saznaje "Blic". Ova informacija potvrđena je našem listu i u kabinetu predsednika Vučića. Nastavak dijaloga u tako… »

Austrijska vojska na granici sa Slovenijom, Cerar tvrdi: Ovo je provokacija

Blic 26.06.2018
Austrija je danas rasporedila policiju, vojsku i vojne helikoptere na graničnom prelazu Špilfeld, prema Sloveniji, u kojoj su pokazane hitne mere za sprečavanje ilegalne migracije. - Mi smo 2015. godine imali nekontrolisane prelaske granice i to se ne… »

Piloti sa platom od 123.348 dinara povećavaju prosečnu zaradu od 416 evra

Blic 26.06.2018
Prosečna plata u Srbiji, u aprilu, iznosila je 49.117 dinara, odnosno 416 evra. U odnosu na mart, poslodavci su radnike "uštinuli" realno za jedan odsto. Najplaćenija zanimanja su zaposlenih u vazdušnom saobraćaju. Preduzetnici i njihovi radnici su… »

Dejanović: Alarmantno je što toliko mladih želi da ode iz Srbije

Blic 26.06.2018
Podatak da jedna trećina od 11.000 anketiranih studenata želi da nakon završenih studija napusti Srbiju, te da polovina od njih ne traži nikakve uslove kako bi eventualno razmislila da ostane u zemlji je alarmantan podatak i najvažniji za… »

Jezivo ubistvo: Poznati bloger izboden, a opravdanje ubice je neverovatno

Blic 26.06.2018
Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hageks ubio je u nedelju korisnik interneta s kojim se posvađao onlajn, pošto je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je rešiti. Ubistvo Keničira Okamota, zaposlenog u kompaniji u Tokiju… »

Evro danas 118,14 dinara

Blic 26.06.2018
Narodna banka Srbije je ponovo intervenisala kupovinom evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa će dinar danas ostati na približno istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs će iznositi 118,1409 dinara za evro, objavila je NBS. Centralna… »

Danas konkurs za dodelu bespovratnog novca zadrugama

Blic 26.06.2018
Danas će biti objavljen konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u Srbiji a ove godine, prema odluci Vlade, na raspolaganju je četiri puta više novca nego prošle godine. Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić… »

Šta donosi zakon o rodnoj ravnopravnosti: Zabrana za razgovor o bračnom statusu, raskid ugovora zbog trudnoće i…

Blic 26.06.2018
Ključni cilj zakona o rodnoj ravnopravnosti je da stvori jednake šanse za muškarce i žene u društvu, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na javnoj raspravi o nacrtu ovog dokumenta. Ona je rekla da novi zakon vidi kao dodatnu priliku… »

Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici: Mladić (21) ranjen iz automobila u pokretu

Blic 26.06.2018
Aleksandar J. (21) ranjen je večeras u multietničkom naselju Suvi Do u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema rečima dr Milana Ivanovića, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, mladić je zadobio prostrelnu ranu potkolenice i… »