Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

Mihajlović: U plovne puteve planirano 204 miliona evra

Danas 29.06.2018
Od ukupno 16 milijardi evra ulaganja za sve projekte u infrastrukturu u Srbiji, vrednost projekata u vodnom saobraćaju koji se sprovode i planiraju iznosi 204 miliona evra, izjavila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana… »

Vučić: Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava sedamdesetogodišnjicu osnivanja. Kako se navodi u saopštenju, Vučić je, čestitajući jubilej, istakao… »

Tači: Vreme je da Kosovo bude u NATO

Danas 29.06.2018
Tači se zahvalio delegaciji NATO-a na poseti, rekao je da ceni dobru saradnju i stalnu podršku koju Parlamentarna skupština NATO-a pruža Kosovu, prenosi RTK. – Kosovo je faktor stabilnosti u regionu, posvećeno je dijalogu sa Srbijom koji će doneti… »

Potpisan sporazum za pomoć poljoprivrednicima

Danas 29.06.2018
Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas IPARD II finansijski sporazum 2014-2020, što će omogućiti zaključivanje prvih ugovora sa poljoprivrednicima i isplatu… »

Ivana Radović Heroj borbe protiv trgovine ljudima

Danas 29.06.2018
Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je Ivanu Radović za dobitnicu nagrade Heroj borbe protiv trgovine ljudima, saopštila je danas ambasada SAD u Beogradu. Ivana Radović je koordinatorka tima za istraživanje, razvoj i praćenje politika… »

SP: Belgija ispred Engleske u H grupi

Danas 29.06.2018
U poslednjim utakmicama grupne faze 21. Svetskog prvenstva u fudbalu Belgija je pobedila Englesku 1:0, a Tunis – Panamu 2:1. Tako je Belgija zauzela prvo mesto u grupi i „zakazala“ meč osmine finala sa Japanom, a interesantno je da je upala u onaj… »

Nestručni nastavnici u školama

Danas 29.06.2018
Ministarstvo prosvete otvorilo dugogodišnji probeme U osnovnim i srednjim školama u Srbiji radi 457 nestručnih nastavnika matematike, 239 nastavnika fizike i 109 nastavnika informatike. Ako se uzme u obzir da jedan nastavnik predaje u proseku u tri… »

Dodik dodelio Orden Vojsci Srbije

Danas 29.06.2018
Za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dodelio je Vojsci Srbije Orden Republike Srpske na lenti. „Najviše… »

SNS: Reagovati zbog pretnji Vučiću

Danas 29.06.2018
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je, kako je naveo, izrekao poslanik… »

„Otadžbina“: Laž da Ristić preti ubistvom predsednika

Danas 29.06.2018
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je „gola laž“ da poslanik Slaviša Ristić preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Neviđena hajka režimskih… »