Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

Matić: Namera da se oslobode optuženi

Danas 29.06.2018
Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić izjavio je da sudsko veće koje sudi u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije pojedinim odlukama pokazuje jasnu nameru da oslobodi optužene. „Imam snažan utisak da je ovo sudsko… »

Sprema li se „drim-tim“ Lejkersa za narednu sezonu

Danas 28.06.2018
Lenard, Lebron pa DŽordž Pol DŽordž, prošle sezone krilo Olahoma Siti Tandera, saopštio je da će iskoristiti opciju iz ugovora i postati slobodan agent. On će se ‘odreći’ sigurne zarade od 20,7 miliona dolara, ali ne mora da znači da će i… »

Himlerova ćerka radila za nemačku tajnu službu

Danas 29.06.2018
Gudrun Burvic, kćerka Hajnriha Himlera, radila je za nemačku obaveštajnu službu BND od 1961. do 1963. godine, potvrdila je ta agencija. Burvic, kćerka arhitekte Holokausta i sama nacista do smrti, bila je zaposlena u BND u mestu u blizini Minhena… »

Vučić sa SD Radnički o stogodišnjici ovog društva

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Preminuo sportski direktor FSS Goran Bunjevčević

Danas 29.06.2018
U Beogradu je večeras u 46. godini preminuo sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije i bivši reprezentativac Goran Bunjevčević. Bunjevčević je 19. maja prebačen u bolnicu zbog izliva krvi i mozak i hitno je operisan i od tada su mu se lekari… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »

Osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji

Danas 29.06.2018
Ambasada Francuske u Beogradu saopštila je danas da je u Beogradu osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji. Osnivanje te grupe najavljeno je krajem marta na zatvaranju Meseca frankofonije u Srbiji, nekoliko dana pre nego što će Srbija uputiti… »

Poznata satnica beogradskog koncerta Dubioze kolektiv sutra na Tašmajdanu

Danas 29.06.2018
Ostao je još samo jedan dan do samostalnog koncerta grupe Dubioza kolektiv na stadionu Tašmajdan i poznata je satnica njihovog nastupa. Kako najavljuju, koncert na otvorenom će se održati bez obzira na nepredvidive vremenske prilike, a po poslednjim… »

Startovao pogon roletni u Zrenjaninu

Danas 29.06.2018
Belgijska investicija u Zrenjaninu U industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu počela je proizvodnja roletni, investicija belgijske kompanije „T4B – Talent for Blinds” čijem otvaranju je prisustvovao ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji Leo… »

Država nemoćna pred divljim graditeljima

Danas 29.06.2018
Set zakona o građevinarstvu nije zaustavio bespravnu gradnju Iako je nakon usvajanja seta urbanističkih zakona krajem 2015. bilo najavljeno da će se divljoj gradnji i nelegalnim objektima zauvek stati na kraj, Srbija je sve dalje od tog cilja jer… »