Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

RGZ: Službe će postupati sa starom dokumentacijom do 2020. godine

Danas 28.06.2018
Republički geodetski zavod pozvao je građane da zbog uvođenja novog sistema upisa u katastar, koji počinje od 1. jula ove godine, ne stvaraju nepotrebne gužve, jer će službe za katastar nepokretnosti postupati sa starom dokumentacijom do 31… »

Francuski predsednik Makron ponovo uvodi nacionalnu službu

Danas 28.06.2018
Francuska vlada planira da ponovo uvede nacionalnu službu za sve šesnaestogodišnjake. To je u predsedničkoj kampanji predložio Emanuel Makron u svrhu promovisanja osećanja građanske dužnosti i nacionalnog jedinstva među francuskom omladinom. Ali… »

Otvaranje u svakom smislu

Danas 28.06.2018
Pre nego što je priprema stalne postavke Narodnog muzeja u Beogradu ušla u završnu fazu Danas je dobio pretposlednji termin – poslednji je ušao RTS, za obilazak zdanja nekadašnje Uprave fondova, na čije se otvaranje čeka već 15 godina. Vrelinu… »

Episkop Ignatije izabran za dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta

Danas 29.06.2018
Za novog dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, za period od 2018. do 2021. godine, izabran je episkop braničevski dr Ignatije (Midić), dosadašnji profesor dogmatike i etike na ovom fakultetu. Dr Ignatije rođen je 1954. godine u Knez… »

EXIT proslavlja 18. rođendan uz besplatne Viber stikere

Danas 29.06.2018
Za svoj osamnaesti rođendan koji se tradicionalno obeležava 29. juna, već treću godinu zaredom EXIT poklanja besplatne Viber stikere u saradnji sa najpopularnijom komunikacijskom aplikacijom u regionu. EXIT, kao prvi festival u svetu koji je izbacio… »

Matić: Srbija nema vrednijeg resursa od naše talentovane dece

Danas 29.06.2018
Završen Kup Matematičke gimnazije Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je takmičarima Kupa Matematičke gimnazije na ostvarenom uspehu na tom takmičenju Beogradu. Na sinoćnoj svečanosti… »

Ratni vojni invalidi privremeno prekinuli štrajk

Danas 28.06.2018
Ratni vojni invalidi su rekli da su privremeno prekinuli započet štrajk glađu i napustili Dom Narodne skupštine Srbije. Oni su to odlučili pošto su se njihovi predstavnici dogovorili s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

SES će učestvovati u izradi budžeta za 2019. godinu

Danas 29.06.2018
Socijalno-ekonomski savet (SES) će učestvovati u izradi budžeta Srbije za 2019. godinu i u izradi nacrta zakona o kojima bi trebalo da dostavi mišljenje, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Vladi Srbije posle sednice SES… »

Radnik traži zaštitu Tužilaštva od direktora

Danas 29.06.2018
Svedok požara u lučanskoj fabrici municije govorio o brojnim propustima u Namenskoj Milan Blagojević Godinu dana nakon nesreće u kojoj su dva radnika poginula, situacija u lučanskoj fabrici municije „Milan Blagojević – Namenska“ se ne smiruje… »

Joakim Lev: Pancer kao pacer

Danas 29.06.2018
Ličnost Danas Tradicionalni favoriti za titulu svetskog prvaka toliko su loše počeli prvenstvo u Rusiji da je samo bilo pitanje ko će se pre od njih saplesti o sopstvene slabosti i narcisoidnost, odnosno hrabrost i neiskompleksiranost „malih“… »