Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

Vaskrsnućemo Krležu

Danas 29.06.2018
Borut Šeparović, reditelj, poznat u Beogradu pre svega po svojim predstavama „Generacija 91-95.“, „55+“, „A gdje je revolucija, stoko“, osnivač i umetnički rukovodilac kazališne udruge „Montažstroj“, producent je moje autorske… »

EU lideri za nove sankcije zbog upotrebe hemijskog oružja

Danas 29.06.2018
Lideri Evropske unije u Briselu pozvali su na uvođenje novih sankcija zbog upotrebe hemijskog oružja. Takođe su pozvali na akcioni plan da bi se odgovorilo na kampanju dezinformacija, prenosi RSE. Na dvodnevnom samitu u Briselu oni su takođe pozvali… »

Uručene diplome učesnicima programa „Mladi lideri promena“

Danas 29.06.2018
Učesnicima pete generacije programa „Mladi lideri promena“ danas su svečano uručene diplome, čime je okončan prvi deo programa u kome su ove godine učestvovala 22 studenta pod mentorstvom 22 uspešna mlada menadžera iz kompanija članica… »

Usvojeni planovi detaljne regulacije Banje u Ovči

Danas 29.06.2018
Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici predloge planova detaljne regulacije Banje u Ovči, gondole koja će povezivati Stari grad i Novi Beograd, blokova 25 i 26 na Novom Beogradu i groblja u mesnoj zajednici Petka u opštini Lazarevac. –… »

Restartovanje

Danas 29.06.2018
Lepo je napisao Kurcio Malaparte (ako se ne varam) da rat ne menja ljude nego ih pokazuje onakvima kakvi jesu. Ovo je važno za temu naše današnje kolumne zato što se Srbija, od svog osnivanja pa do danas nalazi u permanentnom ratnom stanju. Ako je… »

Šta je Vučić obećao Zapadu oko Kosova

Danas 29.06.2018
Otvoreno pismo Vladimiru Putinu, predsedniku Ruske federacije Poštovani gospodine Predsedniče, Povod da Vam se obratimo na ovaj sveti dan za sve Srbe (Vidovdan) je teška politička situacija sa kojom se mi Srbi sa Kosova i Metohije susrećemo. Slobodu… »

Red za Narodni muzej i po pljusku (FOTO)

Danas 29.06.2018
Narodni muzej otvoren je sinoć, a danas i tokom vikenda ulaz je besplatan za sve posetioce. Oni koji nisu prisustvovali svečanom otvaranju, već danas, i po lošem vremenu, krenuli su u obilazak renoviranog Muzeja. Nakon 15 godina renoviranja Narodni… »

Živimo u samoobmanama

Danas 29.06.2018
Oko struke I bi što je moralo biti sa Srbijom na Svetskom prvenstvu. Pogotovo u meču sa jednim Brazilom. Posle pobede protiv Kostarike smetala su mi sva ta neumesno nerealna očekivanja navijača, medija i „stručnjaka“, nakon poraza od Švajcarske… »

Može li Srbija da sustigne Crnu Goru na evropskom putu

Danas 29.06.2018
Sudeći prema broju otvorenih poglavlja u pregovorima o pristupanju EU, Crna Gora je u „nadmoćnoj“ prednosti nad Srbijom, budući da je dosad dobila zeleno svetlo Brisela za 31 poglavlje…. … a tri su i privremeno zatvorena, dok je Srbiji otvoreno… »

Pedaliranje – dobra vest za bicikliste

Danas 29.06.2018
Kolumna članova Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Posle dužeg vremena, jedna dobra vest za bicikliste Beograda. Juče je objavljena mobilna aplikacija „Pedaliranje“ koja vozačima bicikala olakšava svakodnevno kretanje po gradu. Na biciklističkoj… »