Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

Fejsbuk i Gugl u „sivoj zoni“ kada je privatnost u pitanju, piše u izveštaju

Danas 29.06.2018
Fejsbuk, Gugl i Majkrosoft na „neetički način“ odvraćaju odvraćaju korisnike od opcija važnih za zaštitu privatnosti, piše u izveštaju Norveške agencije za zaštitu potrošača. Istraživanje se bavilo podešavanjima koja se odnose na… »

Izložba „Razgovori“: Kako deca vide sebe, druge i društvo u kome žive

Danas 29.06.2018
Teško je zamisliti vršnjake iz Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Irana, Izraela i Austrije da se sretnu na jednom mestu i razgovaraju o tome šta ih čini srećnim, šta ih plaši, o čemu sanjaju ili šta je bog. Upravo to se dešava na izložbi… »

UJT: Neophodna javna rasprava zbog budućeg Ustava

Danas 29.06.2018
Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca saopštilo je da je Mišljenje Venecijanske komisije u skladu sa suštinskim primedbama koje je Udruženje isticalo u javnoj raspravi i da je u pogledu nacrta amandmana koji se odnose na… »

Stoltenberg: Za dve nedelje pozivnica Makedoniji za NATO

Danas 29.06.2018
Za dve nedelje će NATO savez izdati pozivnicu za makedonsko članstvo u alijansi, ali zemlja neće postati punopravna članica dok se ne okončaju sve unutrašnje procedure, uključujući i promenu Ustava, poručio je generalni sekretar NATO, Jens… »

Skot: Dijalog da bude standard

Danas 29.06.2018
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kajl Skot izjavio je danas da je reforma sistema izdavanja građevinskih dozvola bio jedan od dobrih primera saradnje Vlade Srbije, privatnog sektora i civilnog društva i da je potrebno da se kroz novi… »

Posle 15 godina otvoren renovirani Narodni muzej

Danas 29.06.2018
Živela Srbija! rekla je na kraju svog govora premijerka Srbije Ana Brnabić koja je u četvrtak veče otvorila Narodni Muzej u Beogradu i time ispunila obećanje Vlade koje je dala u svom ekspozeu kada je stupala na tu funkciju. Tada je obećala da će… »

Skoro pola godine radimo za državu

Danas 28.06.2018
Dan poreskih sloboda u Srbiji pao 6. juna Građani Srbije su do 6. juna radili za državu, a od tada do kraja godine radiće za sebe. Ovaj dan se zove Dan poreskih sloboda i dobija se kada se uporedi sve što kao društvo stvorimo u godini (BDP) i ono… »

Sprečeno 29 ilegalnih prelazaka granice

Danas 29.06.2018
Uprava carine Srbije saopštila je danas da su tokom juna na nekoliko najfrekventnijih graničnih prelaza sprečili 29 ilegalnih prelazaka preko državne granice. Na graničnom prelazu Šid tokom juna u prikolicama kamiona pronađena su dva Avganistanca… »

Srbija je zarobljena od osnivanja

Danas 29.06.2018
Beogradski centar za bezbednosnu politiku organizovao diskusiju o sistemskom urušavanju institucija „Samo jačanje institucija može ovom društvu doneti korist. Međutim, struci treba pomoć“, reči su Dragane Boljević, predsednice Društva sudija… »

Vozač kamiona krijumčario robu vrednu skoro milion i po dinara

Danas 29.06.2018
Carinici su u saradnji sa policijom na Terminalu Gradina, zaplenili veliku količinu neprijavljene robe, vredne gotovo 1,5 miliona dinara. U skrivenom tovaru bilo je najviše torbi, parfema, odeće, galanterije i baterija, a za deo krijumčarene robe se… »