Izvor: Danas arhiva vesti 29.06.2018

Kameron Manter: Tramp želi stabilan Balkan

Danas 29.06.2018
Bivši američki ambasador u Srbiji i predsednik Istok-Zapad instituta, za Danas o planu za Zapadni Balkan koji je doneo u Beograd Mislim da je cilj predsednika SAD Donalda Trampa stabilan Balkan. On nije zainteresovan za nestabilan region, pogotovo ne za… »

Tramp predložio Makronu da izađe iz EU

Danas 29.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp predložio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da povuče Francusku iz Evropske unije u zamenu za bilateralni trgovinski ugovor, objavio je Vašington post, pozivajući se na dva neimenovana evropska zvaničnika… »

Podneta krivična prijava zbog oštećenja budžeta za 91,7 miliona dinara

Danas 29.06.2018
Poreska uprava Srbije i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podneli su zajedničku krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv 24 lica. Razlog je osnova sumnje da su izvšrenjem krivičnih dela oštetili budžet Srbije za… »

Udovičić dodelio stipendije studentima u Nišu

Danas 29.06.2018
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas najboljim studentima Univerziteta u Nišu 196 stipendija, koje iznose 30.000 dinara mesečno i dodeljuju se na period od deset meseci. Nastavili smo sa povećanjem broja i iznosa stipendija… »

Kompromis – šta je to?

Danas 29.06.2018
Reč „kompromis“ nesumnjivo obeležava finiš dijaloga Beograda i Prištine. Ostaje nejasno šta taj pojam u ovom slučaju podrazumeva. I da li su sve strane na tako nešto spremne…. Zvaničnici Srbije koriste svaku priliku da naglase značaj… »

Nage umetničke fotografije kraj Zida plača izazvale bes

Danas 29.06.2018
Belgijska umetnica izazvala je bes u Izraelu nakon što je naga pozirala ispred najsvetijeg jevrejskog mesta. Marisa Papen objavila je fotografiju na kojoj naga stoji na krovu i gleda ka Zidu plača u Jerusalimu. Rabin Zida plača je ono što se desilo… »

Oko trideset kompanija odazvalo se na tender za prugu

Danas 29.06.2018
Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci – Mala Krsna i stanice Mala Krsna, koji je 1. juna objavila „Infrastruktura železnice Srbije“, do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija. U saopštenju se navodi da se… »

Italija podržava dijalog Beograda i Prištine

Danas 28.06.2018
Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo izrazio je zadovoljstvo ohrabrujućim ishodom prošlonedeljnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, potpomognutim od strane Evropske unije. Obnovljeno zalaganje obe strane u razgovorima omogućiće da… »

Putin: Rusko oružje ispred drugih

Danas 28.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je rusko nuklearno oružje godinama, a možda čak i decenijama, ispred onog koje imaju druge države. Obraćajući se diplomcima Vojne akademije, Putin je rekao d anova oružja u velikoj meri… »

Hitlerov pribor za jelo prodat za 14,000 evra

Danas 29.06.2018
Pribor za jelo napravljen za nacističkog vođu Adolfa Hitlera za njegov 50. rođendan prodat je na aukciji za oko 14,000 evra. Svečano srebrno posuđe otkriveno je tokom pražnjenja jedne kuće u Dorsetu i pripadalo je penzionisanom vojnom oficiru… »