Balkan arhiva vesti 11.08.2018

Lavrov stiže i u Banjaluku

Večernje novosti 11.08.2018
Šef ruske diplomatije u septembru u BiH. Susreti sa Dodikom i Ivanićem. RUSKI ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u septembru će doći u zvaničnu posetu u BiH, tokom koje bi trebalo da poseti Banjaluku i Sarajevo. Kako "Novosti" saznaju u… »

Rekonstrukcija glavne ulice u pljevljima: Produžen rok u Kralja Petra

Večernje novosti 11.08.2018
Zbog radova na toplovodu još 100 dana. Preduzeće "Ving" je izvođač i radi takođe na sanaciji Trga Mila Peruničića. OPŠTINA Pljevlja, kao investitor radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice Kralja Petra, potpisala je aneks ugovora o… »

Aronija rodila, a kupaca ni na vidiku

Večernje novosti 11.08.2018
Ove sezone u Čajniču i Rogatici voćari imaju dobar prinos sibirskih bobica ali, od njih će korist imati samo ptice. SUDBINU otkupljivača puževa, koji su nekada imali unosan posao o kojem se godinama ne govori, doživeće, po svoj prilici, i… »

Vihori koji su izazvali "Oluju"(5): Dalmacija pod plotunima

Vesti online 11.08.2018
Pukovnik Dragan Tanjga je iscrpno izneo analizu toka borbenih dejstava od početka agresije. Upoznao nas je sa svežim podacima o hrvatskim snagama, sa problemima mobilizacije naših snaga, koja je bespotrebno i krivicom u lancu subordinacije, na… »

N1: Todoriću odbijen zahtev na žalbu protiv izručenja

Večernje novosti 10.08.2018
Visoki sud u Londonu odbio je zahtev osnivača "Agrokora" Ivice Todorića za žalbu na izručenje Hrvatskoj. Visoki sud u Londonu odbio je zahtev osnivača "Agrokora" Ivice Todorića za žalbu na izručenje Hrvatskoj. Britansko tužilaštvo potvrdilo je… »

Kolinda otišla na more pa završila kod Gotovine u zagrljaju (foto)

Večernje novosti 10.08.2018
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ne prestaje da privlači pažnju regionalni ali i stranih medija. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ne prestaje da privlači pažnju regionalni ali i stranih medija. Nakon proslave akcije Oluja… »

Niče vojna baza u CG: Kasarna za elitnu jedinicu

Večernje novosti 10.08.2018
U Opštini Andrijevica, na mestu nekadašnje, niče nova baza crnogorske vojske. Objekti će najverovatnije biti izgrađeni u rejonu Peovca, nadomak grada. DOK iz Ministarstva odbrane Crne Gore stižu demanti povodom pisanja medija iz okruženja o… »

Posle šest godina: Banjalučanin osuđen za pljačku zlatare u Jajcu

Večernje novosti 10.08.2018
Zlatko Piljagić iz Banjaluke priznao krivicu za učešće u krvavoj pljački. Tereti se za provalu u zlatare "Gabi" i "Gold" KANTONALNI sud u Novom Travniku osudio je Zlatka Piljagića (36) iz Banjaluke na pet i po godina zatvora, poslednjeg aktera… »

Nova provokacija bošnjaka: Hoće (opet) da menjaju ime Republici Srpskoj

Večernje novosti 10.08.2018
Inicijativa za promenu imena Republike Srpske je u službi predizborne kampanje, ali bi Bošnjaci to svakako želeli jer im još od Dejtona smeta taj naziv. Inicijativa za promenu imena Republike Srpske je u službi predizborne kampanje, ali bi Bošnjaci… »

Deo branitelja se pobunio, Bajaga nije dobrodošao u Karlovac

N1 Info 11.08.2018
Ko u Hrvatskoj odlučuje ko će i gde pevati, svirati i održavati koncerte? Po svemu sudeći, konačnu reč imaju oni koji sa muzikom i nemaju mnogo veze, hrvatski branitelji. Kako su preneli tamošnji mediji, koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu… »