Arhiva vesti 16.12.2018

Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u Doljevcu

Južne vesti 16.12.2018
Prema prvim podacima, na lokalne izbore u Doljevcu izašlo je oko 70% birača, od kojih je više od 80% glasalo za listu Srpske napredne stranke "SNS - Zato što volimo Doljevac". Ostale stranke su daleko iza SNS, a Doljevčani nisu mogli da glasaju za… »

Dačić socijalistima: Birajte me za predsednika ako mislite da vam trebam

Beta 16.12.2018
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas članove svoje stranke da ga na Kongresu SPS 22. decembra izaberu za predsednika stranke ukoliko misle da im treba, a ne - kako je rekao - "da bi ostvario svoje ambicije". On je… »

Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Večernje novosti 15.12.2018
Đurić je rekao da ga ćutanje međunarodne zajednice na ovu "skandaloznu činjenicu" navodi na pomisao da bi Beograd trebalo da sada kadrovska rešenja za svoj pregovaracki tim traži po zatvorima širom Srbije. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić… »

Čuvari spasili zavejane mladiće na Fruškoj gori

B92 16.12.2018
Preduzeće koje gazduje nacionalnim parkom Fruška gora apelovalo je na građane da ne idu u planinarenje i pešačenje tokom loših vremenskih uslova. Apel je usledio nakon što su čuvari tog parka pronašli i spasili dvojicu mladića koji su bili… »

SAD i dalje na vrhu najvećih prodavaca oružja

Nova ekonomija 16.12.2018
SAD su i dalje ubedljivo najveći prodavac oružja u svetu, s 57 odsto učešća na tržištu u 2017. i 42 kompanije u prvih 100 najvećih prodavaca. To se navodi u izveštaju Stokholmskog instituta za istraživanje o međunarodnom miru. "Američke firme… »

Tanasković: Srpske crkve ne mogu biti baština Albanaca

Vesti online 16.12.2018
Bivši ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković smatra da Priština želi da postane članica Uneska pre svega iz političkih razloga da bi afirmisala takozvanu državnost na međunarodnom planu. - Naravno, kada bi se dokopali mesta u ovoj… »

Uprkos snegu, nastavljeni radovi na Koridoru 11

Blic 16.12.2018
Uprkos snežžnim padavinama u celoj Srbiji, nastavljeni su radovi i na izgradnji Koridora 11, saopššteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kako se navodi, u završšnoj su fazi radovi na izgradnji tunela Brančić, dugog… »

Ko će da nam vozi kombi? U Srbiji nigde nema obuke za D1

B92 16.12.2018
Srbija nema nijednu auto-školu koja organizuje obuku za upravljanje kombijem za prevoz putnika. Auto-škola u Bečeju je bila jedina gde se sticala dozvola kategorije D1, ali su ti časovi obustavljeni pre nešto više od mesec dana. Na ovaj potez, kako… »

Putevi u Novom Sadu prohodni, saobraćaj usporen na periferiji grada

Radio 021 16.12.2018
Saobraćajnice na periferiji Novog Sada su zavejane vlažnim snegom ispod kojeg se već hvata ledena kora, pa se u tim delovima grada saobraćaj se odvija usporeno. Kako za 021 kaže šef zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski sve prioritetne… »

Od danas bez restrikcija vode u Novom Sadu, dovodnik spojen

Beta 16.12.2018
Novosadsko javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da od danas u tom gradu više neće biti restrikcija vode, zato što su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta završeni. "Sve restrikcije u… »