Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

Danas 19.02.2019
U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju… »

Si Đinping Vučiću: Spreman sam da zajedno vodimo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije

Danas 20.02.2019
Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, u pismu upućenom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahvalio se na čestitki povodom kineskog tradicionalnog praznika – Festivala proleća, kineske Nove godine, i naveo da je spreman da nastavi da… »

Srbiji će, ovim tempom, biti potrebno 40 godina da iskoreni siromaštvo

Danas 20.02.2019
Srbija je zemlja društvene nejednakosti i ovim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, rečeno je danas na tribini „Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja“. Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost… »

„Bez straha“: Novi protest u Apatinu 22. februara, govori Marko Vidojković

Danas 20.02.2019
Novi protest „1 od 5 miliona“ u Apatinu održaće se u petak, 22. februara, od 18 časova, na platou ispred Doma kulture. Na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, najavili su organizatori. Organizator protesta, Udruženje građana „Bez… »

CarGo Siniši Malom: Povežite nas sa Poreskom, da građani znaju kako radimo

Danas 20.02.2019
Udruženje građana „CarGo“ podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da „poveže CarGo sa Poreskom upravom i tako nadležnim organima Srbije omogući potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije“. „Kao nadležnom… »

Teorije zavere: Jutjub širi verovanje da je Zemlja ravna ploča, pokazuje istraživanje

Danas 20.02.2019
Iako možda zvuči neverovatno, Jutjub ima značajnu ulogu u ubeđivanju ljudi širom sveta da je Zemlja ravna ploča, pokazuje istraživanje kojim je rukovodila profesorka Ešli Landrum sa Teksaškog univerziteta. Naučnici su za potrebe studije… »

Skuplje školarine na pet fakulteta

Danas 20.02.2019
Sednica Senata Univerziteta u Beogradu Na pet fakulteta Univerziteta u Beogradu školarine će od naredne školske godine biti skuplje. Senat UB usvojio je na današnjoj sednici predložene školarine za školsku 2019/20 godinu. Najveće povećanje biće… »

Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja

Danas 20.02.2019
Agencija za borbu protv korupcije zatražila je podnošenje tužbe protiv rešenja Povernika za informacije od javnog zanačaja kojim joj je naloženo da novinarki CINS-a omogući uvid u dokumente koje su politički subjekti koristili kаo sredstvа… »

Majkrosoft: Ruski hakeri napadaju demokratske institucije u Evropi, uključujući i Srbiju

Danas 20.02.2019
Tehnološki gigant Majkrosoft optužio je danas rusku hakersku grupu Fensi ber (Fancy Bear) za pokretanje niza napada na vodeće „tink tenkove“ i nevladine organizacije u Evropi, među kojima su i neke sa sedištem u Srbiji, prenosi danas Dojče vele… »

Junker uporedio Orbana sa Marin le Pen

Danas 20.02.2019
Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebalo bi da napusti Evropsku narodnu stranku (EPP), izjavio je sinoć predsednik Evropske komisije Žan Pol Junker i pri tome uporedio Orbana sa liderkom francuske krajnje desnice Marin le Le Pen. „Oni nisu… »