Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Putin izabrao zanimljiv trenutak za obećanja o boljem životu

Danas 20.02.2019
Ruski predsednik Vladimir Putin u svom obraćanju naciji pozvao je na niz mera za podizanje standarda ruskih porodica. Obećanje o boljem životu stiže u trenutku kada istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je popularnost predsednika na najnižem… »

Poverenik pokrenuo postupak protiv REM

Danas 20.02.2019
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora prema Regulatornom telu za elektronske medije povodom objavljivanja velikog broja personalizovanih adresa elektronske pošte podnosilaca prijava. Ovo… »

Avio-kompanije koje lete u najviše zemalja

Danas 20.02.2019
Velika konkurencija vlada na listi avio-kompanija koje lete u najviše zemalja na svetu. Turkish Airlines je prva avio-kompanija na svetu po broju zemalja u koje leti. Druga je nemačka Lufthansa Group, treći Air France, četvrti Qatar Airways, a… »

Mihajlović sa EBRD: Gradimo „auto-put mira“ od Niša do Merdara

Danas 20.02.2019
Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović sastala se danas sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Jirgenom Rigterinkom i direktorkom EBRD za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj, sa kojima je razgovarala o aktuelnim i… »

Istrage napada na advokate stoje u mestu

Danas 20.02.2019
Šest meseci nakon osnivanja, radna grupa Advokatske komore Srbije, policije i tužilaštva bez opipljivih rezultata Pre desetak dana sam zatražio od tužilaštva da mi dostavi tabelu sa svim aktivnostima vezanim za 55 slučajeva napada na advokate, ali… »

„Atmosfera linča u Banjaluci“

Danas 20.02.2019
Iz Bosne i Hercegovine ljudi odlaze. I to ne samo u potrazi za boljim životom. Sve je više onih kojima je ugrožena bezbednost i koji strahuju za svoj život. Nekoliko njih napustilo je Banjaluku. Osim ekonomskih razloga za iseljavanje iz Bosne i… »

Zvaničnici Bele kuće hteli da dele nuklearnu tehnologiju sa Saudijskom Arabijom

Danas 19.02.2019
Nekoliko zvaničnika Bele kuće htelo je da inicira projekat deljenja nuklearne tehnologije sa Saudijskom Arabijom. Uprkos primedbama zvaničnika zaduženih za etička pitanja i nacionalnu bezbednost, pokazuje novi izveštaj iz američkog Kongresa koji se… »

Vrtić “Patuljak” bez grejanja i bez objašnjenja

Danas 20.02.2019
Predškolska ustanova “Surčin” ne odgovora na pitanja o problemu hladnih prostorija objekta u Dobanovcima Zašto je vrtić “Patuljak” u Dobanovcima već desetak dana bez grejanja i kako će nadležni rešiti to što deca borave u hladnim… »

Dodeljene Brit nagrade

Danas 20.02.2019
Nakon dodele Gremija održane pre svega desetak dana, večeras su u londonskoj O2 Areni uručene i BRIT nagrade, a ovo najznačajnije muzičko priznanje u Evropi osvojila je i zvezda ovogodišnjeg Exita, Tom Walker, saopšteno je iz Exit tima. Nagradu za… »

Danas dodela britanskih muzičkih nagrada Brit

Danas 20.02.2019
U Londonu će danas biti dodeljene muzičke nagrade Brit, a favoriti sa najviše nominacija su pevačice Dua Lipa, An Mari (Anne Marie) i Džes Glin (Jess Glynne), preneli su organizatori na sajtu. Dua Lipa, koja je prošle godina bila proglašena za… »