Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Branko Rosić: Ovde sve stoji osim našeg vremena

Danas 20.02.2019
Pomodoro intervju Želeo sam da se oseti užas kolegijuma, srpskog kapitalizma, ali da ne bude depresivno nego pitko – kaže Branko Rosić, pisac i novinar, za svoj novi roman „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ u izdanju Lagune koji se… »

Na početku bi reč

Danas 20.02.2019
Sedma godina nezadovoljstva, impregnacije, natapanja i potapanja javnosti da ne bi imala saznanja i nikakav uticaj, radi zaštite sopstvenog kulta, uz istovremeno uništavanje demokratskih instituta i institucija da bi bespravni i korumpirani sistem poput… »

Metro i zoniranje grada (3)

Danas 20.02.2019
Metro-logija 40 Zdrav i celovit urbanizam grada sa metroom mora sistemom rešenja obuhvatiti i predgrađa, pa i „satelitske gradove“. U razvijenom svetu ne postoje tako ogromne razlike u cenama nekretnina u gradu, predgrađima i satelitskim gradovima… »

Podaništvo kao jedina vladajuća ideologija

Danas 20.02.2019
Jedna skorašnja vest, koja paradigmatično odslikava našu stvarnost, prošla je poprilično nezapaženo u javnosti. Simbolika koju nosi vest da je država (Državna revizorska institucija) tužila samu sebe (Republički hidrometerološki zavod i… »

Upozorenje

Danas 20.02.2019
Dragi kume, moram da te na vreme upozorim: nipošto ne idite na doček našeg predsednika! On je juče bio kod nas, a u nedelju će stići do vas. Krenuo na turneju po Srbiji. Znači, ni pod tačkom razno da ne izlazite. Mi smo prošli kako smo prošli… »

Azijsko tržište najveći turistički bum u poslednjih deset godina

Danas 20.02.2019
Adria Hotel Forum u Beogradu U svetu je u 2017. potrošeno 5,2 hiljade milijardi dolara prilikom putovanja, a najveći turistički bum u poslednjih deset godina beleži azijsko tržište, koje je od 2008. do danas poraslo za čak 130 odsto. Kako je danas… »

Kosovski Srbi nezainteresovani za Specijalni sud za OVK

Danas 20.02.2019
Sa današnje debate Centra za razvoj zajednica i portala KoSSev Mandat Spcijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva, tz. Specijalnog suda za zločine OVK, te očekivanja od rada ovog suda u Hagu, ali i dosadašnji učinak procesuiranja i… »

Pirot: Uručene sajamske i nagrade za kratku priču

Danas 20.02.2019
Sa 20. Salona knjige i grafike u Pirotu Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara na konkursu Doma kulture za kratku priču Pirota dobila je Maša Pripotko iz Pančeva za priču „Rekvijem za sporedne“. Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je… »

Voštinić: Političari nas vide kao konkurenciju

Danas 20.02.2019
Sagovornici Danasa o razlozima zbog kojih ne govore na građanskim protestima Tamo gde su etablirani političari u organizacionim odborima ili preblizu njih, nas iz građanskih inicijativa vide kao konkurenciju i odmah nas proglase sebi ravnima –… »

I Srbi su žrtve Miloševića isto kao i Albanci

Danas 20.02.2019
Adriatik Keljmendi, kosovski pisac i novinar, za Danas o jedanaest godina od proglašenja kosovske nezavisnosti Postoji mnogo stvari za koje sam mislio da će biti bolje, 11 godina nakon proglašenja nezavisnosti, ali, ipak, na Kosovu se danas živi bolje… »