Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Laži, pa ću te glasati

Danas 20.02.2019
Kako god se ko sećao političkog rada Mlađana Dinkića, jedna epizoda iz njegovog opusa zaslužuje posebno mesto. To je njegov predlog da svako u državi ko predloži bilo kakvu ekonomsku, socijalnu ili drugu meru, mora ujedno da objasni i odakle bi se… »

„Bela ruža“

Danas 20.02.2019
„Tako lep, sunčani dan, a ja moram da umrem. Ali, što je moja smrt važna, ako se kroz nas probudi i pokrene hiljade ljudi?“, izgovorila je 21-godišnja Sofija Šol, najpoznatija članica „Bele ruže“, udruženja koje se borilo protiv nacizma i… »

Vukosavljević: Prioritet saradnje u kulturi sa Kinom osnaživanje filmske koprodukcije

Danas 20.02.2019
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kine u Srbije Čen Bo sa kojom je razgovarao o budućim aspektima već izuzetne saradnje dveju zemalja u oblasti kulture. Vukosavljević je podsetio je na… »

Ako dijaloga nema u parlamentu i institucijama, „dijalog“ će izaći na ulice

Danas 20.02.2019
Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbija Izveštaj Freedom Housa, kao prikaz stanja demokratije u svetu, mora biti shvaćen kao rano upozorenje i alarm da se stanje u Srbiji drastično menja. Indeks koji ova organizacija… »

Niko se ne pita zašto odlaze profesori

Danas 20.02.2019
Zašto podržavam proteste: Snežana Rakić, profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu Ljudi moraju da budu svesni da akademska zajednica ima tu vrstu odgovornosti da iznese svoje mišljenje o nečemu što se danima dešava oko nas. Akademska zajednica… »

Upoznajte Kalaše – poslednje pagane Hindukuša

Danas 20.02.2019
Kalaši su drevni narod koji je uspeo da opstane i sačuva svoju kulturu pre svega zahvaljujući geografskom položaju i vekovnoj izolaciji u zabačenim dolinama planinskog masiva Hindukuš. Kako izgled život drevnog naroda Kalaši koji je do danas… »

Jezero Ćelije zaštitiće međuopštinska saradnja

Danas 20.02.2019
Grad Kruševac sprovodi projekat zaštite jezera Ćelije u cilju obezbeđivanja dugoročnog snabdevanja zdravom pijaćom vodom u Rasinskom okrugu Jezero Ćelije kao jedini vodni resurs za snabdevanje vodom za piće Rasinskog okruga od ključnog je… »

Poverenica: Pretnje Bošnjacima nedopustive i zabrinjavajuće

Danas 20.02.2019
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas da su veoma opasne i zabrinjavajuće pretnje koje su stigle na adresu Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru u kojima se muslimanima poručuje da… »

Srbija i dalje sriče azbuku demokratije

Danas 20.02.2019
Zašto podržavam proteste U istoriji Evrope bilo je godina kada se preko nacionalnih granica prelivalo autentično društveno nezadovoljstvo – npr. 1848, 1968… Biće da je 2019. sa svojim „žutim prslucima“ dobila i svoju srpsku konkretizaciju. U… »

NUNS pozvao novinare da se uključe u raspravu o nacrtu Medijske strategije

Danas 20.02.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je novinare da se uključe u javnu raspravu o nacrtu Medijske strategije i podsetilo da se primedbe, predlozi i sugestije mogu dostaviti do 1. marta. U narednih nekoliko dana smo u prilici da aktivno… »