Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Novica Antić odgovarao na pitanja na Fejsbuku

Danas 20.02.2019
Intervju na mreži - najzanimljiviji odgovori sutra u štampanom i onlajn izdanju Danasa Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić odgovarao je na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži. U prethodna dva… »

Bivši ambasador: Taksu treba suspendovati uz postavljanje uslova za promenu ponašanja Srbiji

Danas 20.02.2019
Bivši ambasador Kosova u Švedskoj i oficir za vezu Kosova i Srbije, Ljuljzim Peci je večeras izjavio da treba suspendovati taksu koje je uvedena na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da to treba usloviti promenom ponašanja Srbije… »

Dveri: Čanak je deo Vučićevog režima

Danas 20.02.2019
Saopštenja Lige socijaldemokrata Vojvodine u kom nam objašnjavaju razliku između nacionalizma i patriotizma pokazuje neverovatnu dozu licemerja, čak i za partiju čiji je predsednik Nenad Čanak, saopštio je srpski pokret Dveri. Kao što je govorio… »

Kosovo najavilo otvaranje četiri nove ambasade

Danas 20.02.2019
Uz poruku da će Kosovo nastaviti da „jača svoju diplomatsku mrežu na nekim kontinentima“, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova najavilo je otvaranje četiri nove ambasade. „Tаjlаnd, Bаnglаdeš, Kolumbijа i Gаnа neke su od zemalja u… »

Švajcarska (4): Grad kalvinizma i prosvetiteljstva

Danas 20.02.2019
Dopisnica Prošlog novembra na fasadi ženevske kuće postavljena je i spomen-ploča: „Ovde je za vreme svojih studija živeo Jovan Dučić (1874-1943) knez srpskih pesnika, pisac, putnik i diplomata U spomen na giganta srpske književnosti… »

Beleške iz Pariza: Makronov obračun sa „gedžama“

Danas 20.02.2019
Tri meseca pokreta Žutih prsluka Iako je danas još nemoguće predvidjeti kraj mobilizacije Žutih prsluka, mediji i vlada su podnijeli javnosti prve izvještaje o računima i konkretnim posljedicama tromjesečnih manifestacija. Ministar unutrašnjih… »

Preostalo još pet viza za Kinu

Danas 20.02.2019
Pred poslednji "prozor" evropskih kvalifikacija za Mindobasket u Kini Poslednji „prozor“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini koje počinje 31. avgusta, odagnaće nedoumice u svim grupama evropskog dela proboja do Mundobasketa. Počevši od grupe… »

Mandat Danilovića do decembra 2020.

Danas 20.02.2019
Povodom tvrdnji Nebojše Čovića da je rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije nelegalno Na vanrednoj konferenciji za medije, doduše improvizovanoj, odmah nakon finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, u kojem je Partizan zadržao „Žućkovu levicu“… »

Član naučne elite koja je menjala svet

Danas 20.02.2019
Izložba u Požarevcu posvećena Milutinu Milankoviću U okviru manifestacija povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, u Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou otvorena je izložba posvećena čuvenom srpskom naučniku Milutinu… »

Počela proizvodnja Zrenjaninskog piva

Danas 20.02.2019
Sa proizvodnih traka pivare Karlsberg u Čelarevu krenule su prve boce Zrenjaninskog piva, 15 godina nakon što je ugašena njegova proizvodnja u Zrenjaninskoj industriji piva. Do kraja nedelje, objašnjava generalni direktor Karlsberga za Srbiju Vladimir… »