Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Umesto da pokrenu vojsku, palili ambasade

Danas 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, kada je 2008. godine proglašena nezavisnost Kosova, tadašnja vlast u Srbiji nije „pokrenula vojsku“, već su u Beogradu zapaljene američka, nemačka i hrvatska ambasada i… »

Direktor Železnica Srbije podneo ostavku zbog „opstrukcije u radu“

Danas 20.02.2019
Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojičić podneo je ostavku na tu funkciju navodeći da je imao opstrukcije u radu i da je bio onemogućen da raspolaže imovinom tog preduzeća. U ostavci dostavljenoj Vladi Srbije, Ministarstvu… »

Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

Danas 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. „Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske… »

Privedeno 59 osoba zbog sumnje da su izvozili voće iz Grčke sa lažnim papirima

Danas 20.02.2019
Odeljenje za borbu protiv korupcije uhapsilo je pet i privelo 54 osobe koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije… »

Burundi: Uvek na strani Srbije

Danas 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Burundija Ezekjel Nibižira izjavio je danas u Beogradu da je ta zemlja uvek bila na strani Srbije, zbog čega je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova. Burundi je uvek protiv secesije, rekao je Nibižira posle razgovora… »

Vučević: Država i kompanije otvoriće rafove za srpske proizvode sa Kosova

Danas 20.02.2019
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost i otvoriti rafove za srpske proizvode sa Kosova. „Nadam se da će se pridružiti i drugi gradovi u ovoj akciji“, naveo je Vučević… »

Đorđević odredio spisak igrača za Estoniju

Danas 20.02.2019
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odredio je danas spisak od 12 igrača za duel sa Estonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Na spisku selektora Đorđevića nema igrača Crvene zvezde, ali tu je… »

Tači: Sporazum do kraja godine ili rizik od destabilizacije regiona

Danas 20.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom neizbežan i da postoji rizik od destabilizacije regiona, ako sporazum ne bude postignut ove godine. „Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove… »

Vučić sa Fabricijem: Nema alternative dijalogu Beograda i Prištine

Danas 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih… »

U rudniku Resavica poginuo rudar usled urušavanja uglja

Danas 20.02.2019
Rudar M. Š. (52) poginuo je jutros u rudniku uglja Resavica, prenosi TV Pink. Prema pisanju Pinka, do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja. Odmah su angažovane sve službe kako bi izvukle rudara, otkopale ugalj i izvukle… »