Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Klavir sa veštačkom inteligencijom

Danas 20.02.2019
Digitalni pomoćnici kao što su Amazon Alexa, Siri i Gugl Asistent prisutni su već nekoliko godina u mobilnim telefonima, bežičnim zvučnicima, automobilima pa čak i u kućnim uređajima kao što su frižideri. Ovi virtuelni asistenti su zasnovani na… »

Mladen Bašić: Komentator u kabinetu

Danas 20.02.2019
Lik dana Posle pet godina pauze ponovo u svetu politike. Ovoga puta ne direktno kao učesnik, već kao profesionalac za odnose sa medijima u kabinetu najvišeg nosioca izvršne vlasti u Srbiji. Mladen Bašić bio je portparol Liberalno-demokratske partije… »

RTCG: Trpimo neviđen pritisak dela medija, političkih partija i nevladinog sektora

Danas 20.02.2019
Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) upozorili su domaću i međunarodnu javnost da je ta medijska kuća izložena nevidjenom pritisku dela medija, političkih partija i nevladinog sektora. Crnogroski javni servis je naveo da je… »

Kako je jedan spot za filmski program na RTS izazvao buru? (VIDEO)

Danas 20.02.2019
Ne može jedan čovek da vlada! Strašno je to što danas preživljavamo. Bezakonja i nasilja je mnogo. Raja živi ko stoka, glad je dotukla ljude. Jel‘ još uvek veruješ da tvoja stranka treba da spašava ljude? Teži ste nam vi nego što je bila… »

Svaki četvrti brak završi razvodom

Danas 20.02.2019
U Srbiji je brak u krizi, ali je to slučaj i u svetu, izjavile su osnivačica Škole za brak Jasna Lovrić i profesorka Fakulteta za kulturu i medije i predavačica u Školi za brak Tatjana Milivojević, koje su, kao najveće probleme, izdvojile… »

Potpisan ugovor o razvijanju lokalnih samopurava

Danas 20.02.2019
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Savet Evrope potpisali su danas u Beogradu Ugovor o realizaciji projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – II faza“, koji finansiraju Evropska unija i Savet Evrope. Ministar… »

Vratiti vreme ravnoteže

Danas 20.02.2019
Otud i hronični nedostatak "novih" i "drugačijih" na političkoj sceni U periodu od 2004. do 2007. godine, Novi Sad su vodili radikali oličeni u gradonačelniku Maji Gojković, Vojvodinu su vodile demokrate, oličene u predsedniku pokrajinskog… »

Analize u EU i SAD: Raskol Amerike i Evrope već menja svetski poredak

Danas 20.02.2019
Minhenska konferencija o bezbednosti je potvrdila da su duboka razmimoilaženja Amerike i Evropske unije oko trgovine, rešavanja ključnih međunarodnih problema i lebdeće pretnje Vašingtona da može dovesti u pitanje i savezništvo u NATO, već… »

Rasrpljavanje

Danas 20.02.2019
U zemlji Srbiji, u kojoj se, znamo, za pravila ne haje, ipak postoji jedno gvozdeno pravilo – kad god se, naime, politička situacija usložnji – a često se usložnjava – na adrese osoba i nevladinih organizacija koje (vidi slučajnosti)… »

Zašto šetam i 2019. godine?

Danas 20.02.2019
Od 1988. godine, građani Srbije su na ulici! Izgubili smo trideset godina u nastojanjima da u državi stvorimo institucije, preko potrebne za rešavanje mnogobrojnih društvenih potreba. Idući prečicama, povodili smo se za „jakim ličnostima“… »