Beograd arhiva vesti 28.03.2019

Žena ispala iz autobusa kod Doma omladine: Kolaps je u tom delu grada

Telegraf 28.03.2019
U ovom incidentu putnica je prošla sa lakšim povredama. Žena stara 57 godina ispala je danas popodne iz autobusa kod Doma omladine u Dečanskoj ulici. Srećom, ona je prošla samo sa lakšim povredama, ali je ipak kolima Hitne pomoći prevezena u… »

Školama i roditeljima predstavljena mobilna aplikacija "Osnovi bezbednosti dece"

Telegraf 28.03.2019
Ministarstvo unutrašnjih poslova razvilo je elektronsku aplikaciju „Osnovi bezbednosti dece” za mobilne telefone, koju svako dete, roditelj i nastavnik može da instalira na svom mobilnom android telefonu u cilju zaštite bezbednosti dece, rečeno je… »

Mesto gde prodavci i kupci postaju prijatelji: Pijaca na Zelenom vencu živi ritmom Beograda više od 100 godina (foto)

Srbija danas 28.03.2019
Pijaca Zeleni venac slovi za najprometniju i najjeftiniju pijacu u Beogradu! Zašto je zovu Kraljica pijaca Stara je više od 100 godina. Na mestu na kom se nalazi još davne 1918. godine održana je prva skupština piljara. Samo dve godine nakon toga na… »

Gužve i kolaps gradskog prevoza i pre najavljenih promena

Danas 28.03.2019
Gradski čelnici najavili drugu fazu rekonstrukcije Trga republike, izmene saobraćaja od 1. aprila Gradski čelnici najavili su početak druge faze radova na rekonstrukciji Trga republike, a od 1. aprila u centru grada saobraćaj će biti potpuno… »

Jedini način suočavanja

Danas 28.03.2019
Odgovor predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća na optužbe zamenika gradonačelnika Gorana Vesića Krivične prijave protiv mene kojim večiti zamenik Vesić Goran preti, a nikako ih ne podnosi, mogu da budu dobra vest. To je, naime jedini način… »

„Peščanik” – sećanje na čoveka koji strada

Politika 28.03.2019
Povodom Svetskog dana pozorišta, u Velikoj sali SKC-a Akademsko pozorište iz Kragujevca odigralo je predstavu „Peščanik” po istoimenoj knjizi Danila Kiša. Složena kolažna struktura komada sastavljena od odabranih slika i bez… »

Martovsko zahlađenje rizično za pritisak i astmatičare

Politika 28.03.2019
Juče pre podne kolapsi na ulicama zbog razlike u temperaturi i neprimerenog odevanja. Iznenadni pad temperature za desetak stepeni u samo jednom danu najviše tegoba pričinio je onima koji imaju problem sa visokim pritiskom i astmatičarima. Nije bilo… »

Kosti u Padinskoj skeli prepuštene Republičkoj direkciji za imovinu

Politika 28.03.2019
Životinjski otpad koji leži u nekadašnjem fabričkom krugu i dalje plaši žitelje. - Ni posle 15 godina ne zna se ko je nadležan za uklanjanje oko 300 tona kostiju. - Problem nekadašnje fabrike „Glutin”, koja je u stečaju, trenutno je prebačen… »

Šopenu u čast

Politika 28.03.2019
Povodom 170 godina od smrti kompozitora Frederika Šopena, koncert u Svečanoj sali Skupštine grada priredio je pijanista Milorad Feodorović. Na repertoaru koji je izabrao ovaj umetnik bila su uglavnom dela nastala sredinom tridesetih godina 19. veka… »

Vrhunska bahatost: Zbog njegovog "rešenja" da izbegne semafor drugi vozači ostali u čudu (video)

Blic 28.03.2019
Bahati vozači svakodnevno ugrožavaju i svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Ali "rešenje" ovog vozača ostavilo je u čudu svakoga ko se u tom trenutku našao na istoj saobraćajnici. Naime, ovaj vozač je, da bi zaobišao kolonu i… »