Beograd arhiva vesti 28.03.2019

"Dambo" na Porodičnom danu uz animacije i poklone za najmlađe

Blic 28.03.2019
Isčekivani film o najpoznatijem slonu na svetu stiže ovog vikenda pred domaću bioskopsku publiku. Igrani film "Dambo" donosi neke od najvećih filmskih zvezda u priči o životu u cirkusu i jednoj neobičnoj životinji. Vlasnika cirkusa igra Deni… »

"Pudlica mimi, vlasnica: Gaga-zubarka" Na gradskim ulicama osvanule nesvakidašnje poruke, a evo i zašto

Blic 28.03.2019
Revoltirani zbog toga što njihove komšije ne sakupljaju izmet svojih pasa, sugrađanin ili sugrađanka rešili su da uzmu stvar u svoje ruke - ostavili su im poruke. Naime, oni su na "poklonu" ostavljenom na asfaltu na centralnim gradskim ulicama… »

(Video) Masovna tuča u autobusu 703: Sevale pesnice, pljuštali šamari, ljudi sa krvavim glavama

Blic 28.03.2019
Na okretnici autobusa 703 u Ugrinovcima, prošle subote je došlo do težeg incidenta i fizičkog obračuna putnika i vozača, u koji se umešalo još nekoliko lica. Prema prvoj informaciji koja je stigla od nadležnih, putnik je nasrnuo na vozača GSP… »

(Mapa) Beograđani, samo strpljivo: Veliki radovi na tri važne lokacije ovog proleća, evo kako da ih izbegnete

Blic 28.03.2019
Radovi u Karađorđevoj ulici i na postavljanju šina preko Mosta na Adi i pristupnim saobraćajnicama počeli su još prošle godine, a kada od ponedeljka bude startovala druga faza rekonstrukcije Trga republike doći će do novog zatvaranja ulica, ali i… »

Pikaso, Dali,: Lorka... Vesna Udicki Vučetić izložila slike inspirisana Španijom

Blic 28.03.2019
Izložba slika "Španija inspiracija" Vesne Udicki Vučetić otvorena je danas u galeriji Akademije 28. Izložbu su otvorili Pavle Jovanović, direktor "Galerije 28", i književnica i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović. Na izloženim slikama Vesne Udicki… »

Strukovna udruženja traže: Zaustavite radove na Kalemegdanu

Večernje novosti 28.03.2019
Njihov stav je da milenijumska kulturna baština simbola prestonice treba da bude sačuvana. Peticiju protiv gondole na Beogradskoj tvrđavi za dve nedelje potpisalo skoro 14.000 ljudi. PROTIVIMO se izgradnji gondole, ne zbog toga što ne želimo da… »

"Žene da budu maksimalno angažovane i da ne ćute o nasilju": Održan radni sastanak Saveta za rodnu ravnopravnost

Blic 28.03.2019
Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović održala je danas radni sastanak povodom formiranja lokalnih saveta, uspostavljanja saradnje i utvrđivanja planova za naredni period. Irena Vujović rekla je da je neophodno da se preko opštinskih… »

Urbani razvoj grada uz primenu „zelenih” i „pametnih” rešenja

Studio B 28.03.2019
Moja vizija Beograda je da nastavimo velike infrastrukturne projekte i ubrzani razvoj grada, ali sa sve većim naglaskom na „zelena“ i „pametna“ rešenja u našoj prestonici, izjavio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u intervjuu za… »

Svetislav je jedan od najmlađih doktora nauka u istoriji Fizičkog fakulteta, a pre 24 godine bio je u izbegličkoj koloni

Srbija danas 28.03.2019
Trnovitim putem do zvezda. Svetislav Mijatović (28) je jedan od najmlađih doktora nauka u istoriji Fizičkog fakulteta u Beogradu. Sa samo 4 godine napustio je rodnu Slavoniju i našao se izbegličkoj koloni. Ipak, to ga nije omelo na putu uspeha, a evo… »

Grad: Zgrada u skladu s tenhičkom dokumentacijom

Danas 28.03.2019
Društvo za ulepšavanje Vračara odustalo od inspekcijskog nadzora zgrade koja se gradi u Baba Višnjinoj ulici broj 34, jer je od Sekretarijata dobilo odgovor da je sve "po propisu" Nakon što je Udruženje građana Društvo za ulepšavanje Vračara… »