Izvor: Nova arhiva vesti 13.01.2021

Mračne tajne italijanskih mafioza uskoro će biti otkrivene

Nova 13.01.2021
Sudnica sa 1000 mesta i žestokim obezbeđenjem izgrađena je u Kalabriji koja se priprema za najveće mafijaško suđenje u poslednje tri decenije. Najveće suđenje italijanskoj mafiji u poslednjih 30 godina počinje danas, a 900 ljudi svedočiće… »

I Grad Njujork okreće leđa Trampu zbog napada na Kongres SAD

Nova 13.01.2021
Grad Njujork će raskinuti sve poslovne ugovore sa odlazećim američkom predsednikom Donaldom Trampom posle prošlonedeljneg napada njegovih pristalica na Kongres SAD, objavio je gradonačelnik Bil de Blazio. Udruženje profesionalnih golf igrača… »

Partizan predstavio prvo pojačanje

Nova 13.01.2021
Dosadašnji fudbaler Voždovca Marko Živković potpisao je ugovor sa fudbalskim klubom Partizan, potvrdili su crno-beli. Živković je sa Partizanom, u kom je i počeo karijeru, parafirao saradnju na dve i po godine. On je iz Humske otišao pre sedam… »

Srpske elektromreže sada poseduju 15 odsto elektrosistema CG

Nova 13.01.2021
Akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije", po odluci Vlade Srbije, kupilo je 12. januara na Montenegroberzi, dodatnih pet odsto akcija Operatora prenosnog sistema Republike Crne Gore – "Crnogorski elektroprenosni sistem". Ovim je EMS postao vlasnik… »

Privrednici: Najavljena državna pomoć nije primerena krizi

Nova 13.01.2021
Najavljene mere državne pomoći u ovoj godini isplatom polovine dve ili tri minimalne zarade nije odgovarajuća pomoć privredi u vreme pandemije, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije"… »

“Musa u potrazi za pivom”: Džanan postaje saigrač Miciću

Nova 13.01.2021
Džanan Musa na pragu je potpisa za Efes, posle ne baš uspešne avanture u NBA ligi. Nije uspeo Musa da se dokaže u najjačoj ligi sveta, pa će sreću potražiti u evropskoj košarci. Za njega je najveće interesovanje pokazao Efes, koji će ga… »

Preminuo čuveni košarkaški trener Bora Cenić

Nova 13.01.2021
Čuveni trener Borivoje Bora Cenić preminuo je u Beogradu, u 91. godini, saopšteno je iz Udruženja košarkaških trenera Srbije. Cenić je igračku karijeru počeo u Železničaru 1947. godine, zatim je igrao u Radničkom dve godine i ujedno trenirao… »

Estonski premijer odlučio da podnese ostavku

Nova 13.01.2021
Premijer Estonije Juri Ratas saopštio je danas da podnosi ostavku, nakon što je otvorena istraga o finansiranju projekta za razvoj imovine u glavnom gradu Talinu. Portparol premijera Lisi Pol rekla je da će on danas predati ostavku predsednici Kersti… »

Prognoza SZO: Druga godina pandemije može biti čak teža

Nova 13.01.2021
Druga godina pandemije COVID-19 možda će biti teža od prve s obzirom na to kako se novi koronavirus širi, posebno na severnoj hemisferi gde zaraznije varijante cirkulišu, saopštila je u sredu Svetska zdravstvena organizacija (VHO). “Ulazak u… »

Vesna Dedić: Sanja Marinković više nije moj prijatelj

Nova 13.01.2021
Voditeljke Vesna Dedić i Sanja Marinković su nakon 25 godina stavile tačku na prijateljstvo. Ove medijske navode za Nova.rs je potvrdila Vesna Dedić, koja ističe da njih dve nisu u prijateljskom odnosu već skoro godinu dana. “Da, tačno je. Više… »