Izvor: Nova arhiva vesti 13.01.2021

Stanković: Mnogo nam znače mir i vremenski uslovi na Kipru

Nova 13.01.2021
Prošlo je dovoljno vremena i mogu reći da su utisci fenomenalni, zahvaljujem se svima u klubu što su nam izašli u susret i obezbedili sedam - osam dana ovakve atmosfere, ovakvog vremena i mirnoće gde možemo svaki dan dva puta dnevno da radimo i da… »

LKS: Ne želimo da se žrtva lekara instrumentalizuje

Nova 13.01.2021
Lekarska komora Srbije apelovala je danas na pojedince koji nisu zdravstveni radnici, a koji sve češće istupaju javno, da se ne predstavljaju zaštitnicima zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije. Kako kažu, Lekarska komora Srbije će zajedno… »

Transparentnost: Ograničiti troškove u izbornim kampanjama

Nova 13.01.2021
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) pozvala je danas da se, u okviru neophodnih izmena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, ograniče troškovi u izbornim kampanjama, koje su sada nepotrebno skupe te da se i na taj način Zakon uskladi sa… »

17 romana u užem izboru za Ninovu nagradu

Nova 13.01.2021
U užem izboru za Ninovu nagradu za roman godine našlo se 17 naslova. Na konkurs za Ninovu nagradu za najbolji roman objavljen u 2020. godini u redakciji NIN-a stiglo je rekordnih 212 romana. Žiri NIN-a u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković… »

Brus Vilis izbačen iz marketa: Ne poštuje epidemiološke mere

Nova 13.01.2021
Holivudski glumac Brus Vilis ušao je u jednu prodavnicu bez zaštitne maske, zbog čega je morao da je napusti praznih ruku. Ljudi u prodavnici bili su ljuti zato što glumac nije nosio zaštitnu masku, iako je oko vrata imao maramu koju je lako mogao… »

Novi otkaz u Agenciji: Podržao Jovanovića, pa smenjen

Nova 13.01.2021
Odeljenje za izveštavanje i informacioni sistem životne sredine koje pripada Agenciji za zaštitu životne sredine, ostalo je bez još jednog stručnjaka. Dejan Lekić koji je na toj poziciji bio načelnik punih 17 godina, tj od kada je Agencija i… »

“Krajnji rok za početak dijaloga vlasti i opozicije je mart”

Nova 13.01.2021
Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je krajnji rok za početak političkog dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima februar ili početak marta. Vukadinović je za agenciju Beta kazao da bi dijalog trebalo da se završi… »

Radovanović: Lekare pogodila izjava Kona, prete tužbom

Nova 13.01.2021
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da su epidemiološke mere koje su uvedene pre Nove godine dale rezultate, kao i da zbog pada zaraženih treba insistirati na njihovom produžavanju, jer se veoma lako može desiti da se situacija pogorša ako se… »

Umro britanski milijarder, medijski div Dejvid Barkli

Nova 13.01.2021
Britanski milijarder Dejvid Barkli koji je sa svojim bratom blizancem izgradio imperiju koja uključuje i konzervativni list Dejli Telegraf (Daily Telegraph), umro je posle kraće bolesti u 87. godini. Britanski premijer i bivši novinar Telegrafa, Boris… »

Izgoreo audi u Kruševcu, sumnja se da je vatra podmetnuta

Nova 13.01.2021
Putničko vozilo audi A6 sasvim je izgorelo rano jutros oko 4.00 sata u požaru koji se dogodio u Ravanickoj ulici u Kruševcu, javljaju "Novosti". Prema prvim saznanjima lista sa terena, sumnja se da je paljevina podmetnuta, ali okolnosti se još uvek… »