Izvor: Nova arhiva vesti 13.01.2021

Debakl Ajntrahta sa 4:1, Jović stiže u pravi čas VIDEO

Nova 13.01.2021
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena deklasirali su Ajntraht za plasman u osminu finala Kupa Nemačke, sa čak 4:1. Nije bilo Filipa Kostića u sastavu Ajntrahta, a bilo je vidljivo da će ekipi biti potreban Luka Jović, iz starih dana u dresu tima iz… »

DLZ i Draža Petrović: Doček Srpske Nove godine pod šajkačama

Nova 13.01.2021
Ne postoji bolji način da se dočeka Srpska nova godina, odnosno Nova godina po Julijanskom kaledaru, u doba korone od ovog koji nudi ekipa Dobar, loš, zao. Pojačani glavnim i odgovornim urednikom Danasa Dragoljubom Petrovićem, neophodnim rekvizitima… »

Struka protiv korone: Da li mogu da se kombinuju vakcine

Nova 13.01.2021
Pojedine zemlje su kada je u pitanju vakcinacija Kada je u pitanju revakcinacija, neke zemlje su najavile mogućnost da vakcinišu prvom dozom jedne vakcine, a revakcinišu drugom? Koje su vakcine po tom pitanju kompatibilne jedna sa drugom i da li bi to… »

Rašković Ivić: Kon je proteza vlasti

Nova 13.01.2021
Potpredsednica Narodne stranke psihijatar Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi svi članovi Кriznog štaba za borbu protiv korona virusa trebalo da "vrate diplome jer su pogazili Hipokratovu zakletvu" i da bi po promeni vlasti trebalo utvrditi… »

Devizne rezerve uvećane na 13,5 milijardi evra

Nova 13.01.2021
Devizne rezerve Srbije na kraju decembra 2020. iznosile su 13,5 milijardi evra, što je za 648,1 milion evra više nego na kraju novembra, saopštila je Narodna banka. Kada se od ovog iznosa oduzmu devizna sredstva banaka po osnovu obavezne rezerve i… »

Osmani: Izjava Lajčaka je žalosna

Nova 13.01.2021
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova, Vjosa Osmani, ocenila je danas kao "žalosnu" izjavu specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosovo i Srbije, Miroslava Lajčaka. Lajčak je u utorak u video-diskusiji sa nemačkom ambasadorkom u… »

Sindikat upozorava da Ziđin sprema smanjenje plata

Nova 13.01.2021
Sindikat "Nezavisnost" u kompaniji Ziđin Kuper Bor upozorio je danas da po novom kolektivnom ugovoru poslovodstvo te kompanije planira ukidanje brojnih beneficija zaposlenima, umanjenje cene noćnog rada i ukidanje regresa. Tu “ponudu” je sindikat… »

Bajden želi pravi inauguraciju, ali možda je neće dobiti

Nova 13.01.2021
Inauguracija izabranog predsednika Džoa Bajdena biće 20. januara i iako se očekuje da će ona biti uglavnom virtuelna, Bajden se i dalje nada da će ona biti obavljena tradicionalno, na stepenicama Kapitola. Ne planira se održavanje veoma posećene… »

Ambasada SAD: Regionalna saradnja i dijalog ostaju prioritet

Nova 13.01.2021
Visoki predstavnici vlasti Srbije i Kosova potpisali Vašingtonski sporazum u dobroj veri i nadamo da su i dalje spremni da sarađuju na primeni onoga na šta su se time obavezali, izjavio je za Tanjug portparol ambasade SAD u Beogradu. On je… »

Izrael gori, demonstranti traže ostavku Netanjahua

Nova 13.01.2021
Desetine izraelskih demonstranata, noseći baklje, megafone i zastave, okupilo se u zoru pred rezidencijom premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Jerusalimu da podseti na njegovo suđenje za korupciju koje će se nastaviti u februaru. Policija je rekla… »