Izvor: Nova arhiva vesti 13.01.2021

Stojković: Platforma za fer izbore gotova za mesec dana

Nova 13.01.2021
Skupština slobodne Srbije priprema kompletnu platformu za fer i slobodne izbore, koja će biti završena najdalje za mesec dana, izjavila je Istinomeru Biljana Stojković i naglasila da je deo dokumenta koji se odnosi na medije već završen i uključuje… »

Vakcinacija u Indoneziji: Predsednik prvi u redu

Nova 13.01.2021
Indonežanski predsednik Džoko Vidodo danas je primio prvu vakcinu protiv koronavirusa, prvog dana masovne vakcinacije u arhipelagu od gotovo 270 miliona stanovnika. Indonezija, četvrta najmnogoljudnija zemlji na svetu, odobrila je vanrednu upotrebu… »

Krivokapić pozvao Đukanovića, Bečića i Abazovića na sastanak

Nova 13.01.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić uputio je poziv na sastanak predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću, potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću i predsedniku Skupštine Aleksi Bečiću. Sastanak bi trebalo da bude održan u petak, 15. januara, a kako… »

Teretni voz kod Obrenovca udario kombi

Nova 13.01.2021
Dve osobe povređene su jutros na pružnom prelazu na ulazu u selo Grabovac kod Obrenovca kada je teretni voz koji vozi ugalj prema termoelektrani Nikola Tesla A udario kombi. Inače pružni prelaz u ovom obrenovačkom selu je propisno obeležen… »

Pozorište u januaru: Jedna premijera, samo BDP bez predstava

Nova 13.01.2021
Letimičan pogled na januarski repertoar prestoničkih pozorišta govori da će osim Beogradskog dramskog sve scene biti aktivne, da će se u matine terminima igrati još samo u Zvezdara teatru, kao i to da jedino Bitef teatar ovog meseca izlazi sa… »

Skijanje: Zbog pandemije otkazane trke u Kicbilu

Nova 13.01.2021
Trke skijaškog Svetskog kupa u austrijskom Kicbilu otkazane su zbog loše epidemiološke situacije. Kicbil je trebalo da za vikend bude domaćin i dva slaloma, koji je trebalo da se voze u Vengenu, ali su odloženi. Trke su otkazane zbog pojave novog… »

Vatrogasci spasli dvojicu izgubljenih skijaša kod Bora

Nova 13.01.2021
Na planini Crni vrh kod Bora, dvojica skijaša su se izgubili u šumi,ali su ih vatrogasci pronasli i izvukli na sigurno. Četvorica vatrogasaca su izašli na teren sa specijalnim kvad vozilom, komunicirali su sa mladiima koje su posle kraće portage i… »

Nestao muškarac iz okoline Lučana: Potraga traje četiri dana

Nova 13.01.2021
Muškarac Z. M. star 59 godina nestao je 9. januara u selu Dljin u opštini Lučani. Živeo je sam u porodičnoj kući, a već četiri dana od njega nema ni traga, ni glasa. Potrazi za nestalim muškarcem, prenosi RINA, pored porodice i policije… »

Dobili zatvorske kazne zbog krađe violine Lajka Feliksa

Nova 13.01.2021
Predrag J. (43) iz Stare Pazove osuđen je na četiri, a Nenad S. na dve godine zatvora zbog krađe violine od muzičkog umetnika Lajka Feliksa novembra 2019. godine. Oni su osuđeni juče u Osnovnom sudu u Bečeju, a odbrana i tužilaštvo imaju pravo na… »

Veliko ratno ostrvo: Hoće li i ovaj biser baciti u bunar

Nova 13.01.2021
Nova izvorišta vode za snabdevanje Beograđana tražiće se na Velikom ratnom ostrvu. I dok gradska vlast taj projekat ne povezuje sa nedavno usvojenim građevinskim planom za Makiš, već ga objašnjava kao posledicu privrednog razvoja Beograda, brojna… »