"Najstrašnija tragedija za dete je da bude ničije": Violeta je pored dvoje svoje dece usvojila dva deteta sa posebnim potrebama i pokazala snagu ljubavi!

Blic 24.05.2022
"Najstrašnija tragedija za dete je da bude ničije": Violeta je pored dvoje svoje dece usvojila dva deteta sa posebnim…

Znate li kako žive deca u Zvečanskoj i ostalim domovima za decu bez roditeljskog staranja? A znate li kako žive deca sa poteškoćama u razvoju u našoj zemlji? Ili, još bolje, znate li kako deca sa poteškoćama u razvoju žive u Zvečanskoj? Znate li ko o njima brine, sa čim se bore, od čega strahuju, čemu se nadaju, koga vole i za čim žude? Znate li da postoji tragedija veća od nemanja najnovijeg telefona, tableta, računara, skupih patika, emotivnih rastanaka i bolesti? Zove se - biti ničiji.

Odgovore na ova pitanja dala nam je Beograđanka Violeta Jerko Presečki (58), koju je slučajan susret sa, kako su joj ga tada predstavili, "detetom iz Zvečanske" odveo na put na kojem je naučila šta znači stpljenje, šta znači bezuslovna ljubav, šta sve leči terapija "1001 poljubac"; put na kojem je otkrila svu lepotu nebiološkog roditeljstva i svu lepotu ljubavi između braće i sestara urednog i neurednog razvoja. Upozoravamo vas da će vas njena priča na trenutke

Blic »

Komentari

Zabava, najnovije vesti »