Beograd

Očišćene ulice prvog prioriteta u Beogradu: Nadležne službe na terenu, opasnost od stvaranja ledenica

Kurir pre 3 sata
BEOGRAD - Ulice prvog prioriteta su čiste, i još od petka u 19 sati nalazimo se u četvrtom stepenu pripravnosti, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. "To znači da na ulicama imamo 103 kamiona i 224 ljudi. Podsetiću da ulice prvog prioriteta u Beogradu čine 1800 kilometara, da se... »

Beograđani, oprezno kroz park: Pala novogodišnja rasveta na Tašmajdanu (foto)

Kurir pre 1 sat
Pored grana i stabala koji su pod pritiskom snega padali na ulicama, oštetili brojna vozila, jutros se društvenim medijima šire fotografije novogodišnje rasvete u Tašmajdanskom parku koja se usled veće količine snežnih padavina srušila na zemlju. Usled snega koji se taložio na vrhu zlatnih... »

Buran kraj vikenda iza beograđana: 6 povređenih u 3 udesa, pune ruke posla za ekipe Hitne pomoći

Kurir pre 4 sata
U Beogradu su se u toku noći dogodile tri saobraćajne nezgode, a šest osoba je lakše povređeno, saopšteno je u Hitnoj pomoći. Do 07:00 časova Hitna pomoć je imala 107 intervencija, od kojih 16 na javnom mestu. U toku jučerašnjeg dana Hitna pomoć je imala 132 intervencije, od kojih 27 na... »

Od 15.00 kreće klizanje na tašu, danas će ulaz za sve biti besplatan

Blic pre 2 sata
Zahvaljujući prestanku padavina i stabilizaciji vremenskih uslova, klizalište na Tašmajdanu će biti otvoreno danas u 15 sati, saopštili su iz SRC "Tašmajdan". Besplatan ulaz za sve posetioce biće u dva termina i to od 15 do 17 sati i od 18 do 21 sat. - Za učenike beogradskih osnovnih i... »

Usijali se telefoni Hitne pomoći: Više od 30 intervencija na javnim mestima zbog snega i leda

Blic pre 29 minuta
Sneg i temperatura u minisu, a čini se ponajviše zaleđeni trotoari, zadaju muke Beograđanima, jer em što se sve odvija usporeno, em što neki zaista imaju prave probleme, i to one zdravstvene, što potvrđuje i broj intervencija ekipa Hitne pomoći. Niske temperature donose poteškoće i... »

Tone splav na savi: Strah da se ne ponovi tragična zima 2012.

Blic pre 47 minuta
Pod teretom snega danima pucaju grane, drveće se deli na pola i pada na automobile, a sada je nova žrtva sibirskog talasa i jedan splav na Savskom keju. Od nekoliko "kućića na vodi" jedna nije izdržala, te je deo nje pod vodom, kako su objavili u Fejsbuk grupi "Savski nasip". Međutim, nije... »

U Beogradu 32 cm snega: Beli pokrivač deblji nego na Zlatiboru, ali to nije ništa kakav je bio decembar 1969.

Blic pre 2 sata
Visina snežnog pokrivača u Beogradu trenutno je 32 centimetara, pa Beograđani mogu da se pohvale da imaju više snega nego turisti na Zlatiboru (28 centimetara)! Stanovnici prestonice kao da su se odvikli od snega, pa ih bele pahulje, pozitivno ili negativno, iznenade čak i sredinom decembra.... »

Oprez na ulicama: Nakon neprohodnih kolovoza i polomljenih stabala, Beograđanima prete nove opasnosti

Blic pre 14 sati
"Sutra je radni dan, putevi do škola i poslova su prohodni, ali molim sugrađane da budu strpljivi i oprezni. Sve gradske službe biće na terenu u tri smene dok se potpuno ne uspostavi funkcionalnost kako centralnih tako i rubnih delova grada. Očekuju nas minusi i nove padavine, zato sutra molim... »

Policija traži vozača "hamera"

Večernje novosti pre 4 minuta
Posle velikog incidenta u najstrožem centru grada u subotu. Oliver Šotra, osumnjičen za bahatu vožnju, negira optužbe. BEOGRADSKA policija i dalje traga za muškarcem koji je u subotu automobilom marke "hamer" divljao prestoničkim ulicama, pokosio semafor na uglu Palmotićeve i Svetogorske... »

Beogradske priče: Zaboravljena barutana

Večernje novosti pre 1 sat
Fizionomija Donjeg grada potpuno je izmenjena posle bombardovanja u Drugom svetskom ratu. DONjI grad na Beogradskoj tvrđavi krasi Veliki barutni magacin, veštačka pećina ispod grada iskopana pre oko tri veka. To je bilo doba austrijske vladavine gradom, od 1717. do 1739. godine, kada nastupa... »

©2018 Netmark d.o.o.