Beograd

Vesić: Beograđanima čestitam slobodu, čuvajmo je ljubomorno

Danas pre 12 sati
U ime Grada Beograda i Skupštine grada svim Beograđankama i Beograđanima čestitam slobodu. Na današnji dan pre 74 godine okončana je fašistička okupacija Beograda, koja je trajala 1287 dana, rekao je danas zamenik gradonalenika Goran Vesić na svečanoj ceremoniji obeležavanjnja Dana... »

Biblioteka umesto kasarne: Ministarstvo odbrane odlučilo da ustupi gradu zgradu na uglu Resavske i Nemanjine

Večernje novosti pre 10 sati
Vesić je istakao i da će Vojska krenuti u obnovu samog objekta, a da će Grad uraditi sanaciju Avijatičarskog trga. ZGRADA kasarne Sedmog puka koja se nalazi na uglu Resavske i Njemanjine ulice uskoro će se naći u rukama Grada. U planu je da po primopredaji, Vojska od Grada dobije adekvatnu... »

Osuđen bahati investitor: Policija uhapsila N. V. (65) Zbog nedozvoljene gradnje na Avijatičarskom trgu u Zemunu

Večernje novosti pre 11 sati
Ekspresna presuda, kažu iz Trećeg osnovnog tužilaštva, usledila je jer je N. V. odmah priznao krivicu i potpisao sporazum. ZBOG skidanja krova i nedozvoljene gradnje na već postojećoj četvorospratnici na Avijatičarskom trgu 3 u Zemunu, policija je u saradnji sa Trećim osnovnim javnim... »

Njihov startap je najbolji: Pobednici takmičenja na Festivalu pametnih gradova putuju u Izrael

Blic pre 7 sati
Na takmičenju u kojem je sedam timova predstavilo svoje startap ideje večeras u Domu omladine Beograda u okviru Festivala pametnih gradova, pobedili su Marko Panić i Tomislav Radišić. Oni su predstavili inovativni uređaj za biohemijske analize i u novembru će otputovati u Izrael sa ostalim... »

Čuvena pekara na dorćolu propada: Stara je 106 godina, u njoj su snimani "Otpisani", a sada je u haosu

Blic pre 8 sati
Stari Dorćolci se, sa setom u glasu, sećaju "najukusnijeg bureka u gradu" koji se mogao kupiti samo "Kod tri lava" u Budimskoj 30. Jedna od najstarijih pekarskih radnji u prestonici zatvorena je 2015. godine, na njoj od tada stoji napis "lokal u renoviranju, a zid se urušava i njena sudbina je i... »

Obrt nakon incidenta na liniji 65: Svedok: Vozač autobusa nije napadnut, nego je on napao i tukao mladića iz automobila

Blic pre 11 sati
Dve osobe lakše su povređene juče na liniji 65 kod Mašinskog fakulteta u tuči vozača autobusa i dvojice muškaraca iz automobila. Iz GSP-a su nezvanično rekli da se radi o napadu na njihovog vozača, međutim tvrdnje jednog od svedoka bacaju sasvim drugačije svetlo na ceo incident. U... »

Raj za strastvene čitaoce: Danas počinje 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Srbija danas pre 52 minuta
Pesnik i akademik Matija Bećković otvoriće danas 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, a u ime zemlje počasnog gosta Maroka prisutne će pozdraviti istoričar i pisac Abdulah Busuf. Do 28. oktobra, pod sloganom "Radost čitanja", na površini od 30.000 kvadratnih metara predstaviće se oko... »

Dan kada su partizani i Crvena armija oslobodili Beograd

RTV pre 15 sati
RTV: Dan kada su partizani i Crvena armija oslobodili Beograd
BEOGRAD - Borbe za oslobođenje Beograda u kojima su zajedno učestvovali pripadnici Narodnooslobodilačkih jedinica i Crvene armije, okončane su 20. oktobra i time je završena nemačka okupacija srpske prestonice, koja je trajala 1287 dana. 74 godine od oslobođenja obeleženo je državnom... »

Selaković položio vence borcima za oslobođenje Beograda

Politika pre 19 sati
Povodom 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković položio je danas vence na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu. Odavanje pošte borcima za oslobođenje Beograda počelo je intoniranjem državne... »

©2018 Netmark d.o.o.