Beograd

"Borba je bila neviđena": Kako je izgledalo oslobađanje Beograda 1944. iz vizure veterana (91)

Blic pre 4 sata
"Vreme koje ja pamtim bilo je stašno, borba je bila neviđena! Tri godine proveo sam u ratu, devet puta bio ranjavan...", počinje priču za "Blic" vojni veteran Borisav Filipović (91), rodom iz Žitorađe, koji je pre 73 godine učestvovao u borbama za oslobođenje Beograda. Ovaj vidno... »

Prestonici nedostaje još 150 vaspitača

Večernje novosti pre 3 sata
Manjak kadra - hronični problem u beogradskim predškolskim ustanovama. Nadležni kažu da situacija nije alarmantna. U toku prošle godine dato "zeleno svetlo" za prijem u radni odnos 92 vaspitača. MANjAK kadra, posebno vaspitača, hronični je problem sa kojim godinama kubure beogradske... »

Arheolozi na Kalemegdanu otkrili čudesan svet, koji će od sada biti dostupan svima

Blic pre 4 sata
Milenijumi istorije Beograda susreli su se u nekoliko kvadratnih metara kada je tim Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, odmah do česme Mehmed-paše Sokolovića, otkrio neolitsku kuću, ostatke rimskog kastruma i dve urne iz bronzanog doba. Da je povest Kalemegdana bogata i skrivena... »

Vodič do Batajnice: Pet opcija za putovanje do Aerodroma na aeromiting

Blic pre 4 sata
Pet autobuskih linija i BG voz biće na raspolaganju svima koji sutra žele da iz grada dođu na vojnu vežbu u Batajnicu, a savet putnicima je da krenu ranije kako bi na vreme mogli da stignu, posebno ukoliko se u vozilima stvore veće gužve. Evo koje opcije su vam na raspolaganju. Linija 706... »

Tek što mu je dete povređeno u udesu, počele da ga zivkaju agencije i advokati za naplatu štete

Radio 021 pre 1 dan
Porodica devojčice na koju je u utorak kod Doma omladine u Beogradu autobus oborio ogradu i vukao je, zajedno sa još jednom ženom po ulici, kaže da su istog danas kada je devojčica doživela udes počeli da dobijaju pozive raznih agencija i advokatskih kancelarija. "Ko im je rekao šta se... »

U Rakovici otvoren tržni centar Kapitol park, Mali: smanjena nezaposlenost (video/foto)

Večernje novosti pre 4 sata
U okviru objekta, osim bioskopa, nalazi se supermarket Dis, modne radnje i prodavnice obuće, elektronike, nameštaja, kozmetički saloni, prostori za sport kao i mnogobrojni kafići i restorani. U Rakovici je danas otvoren tržni centar Kapitol park, sagrađen na temeljima nekadašnje fabrike guma... »

Memorijalni marš i koncert ansambla Stanislav Binički povodom Dana oslobodjenja Beograda

Beta video pre 11 sati
BEOGRAD - Memorijalnim maršem pod nazivom ``Korakom slobode`` od Spomenika obešenim rodoljubima u Ulici Kralja Milana u Beogradu do Trga Republike gde je organizovan koncert umetničkog ansambla Ministarstva odbrane ``Stanislav Binički`` danas je počelo obeležavanje 73. godišnjice oslobadjenja... »

Za đačke i studentske stipendije 22 miliona dinara

Danas pre 9 sati
Beogradski srednjoškolci i studenti u narednih 15 dana mogu konkurisati za stipendiju Grada Beograda koja se najboljima među njima dodeljuje već 13 godina, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. On je pozvao đake i studente da konkurišu za dodelu 146 stipendija... »

Zatvorene ulice Kralja Milana, Kolarčeva i Terazije

Danas pre 21 sat
Zbog održavanja manifestacije kojom će sutra biti obeležen Dan oslobođenja Beograda, od 9 do 14 časova, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva. Zbog zatvaranja pomenutih ulica doći će do izmene režima linija javnog prevoza. Autobusi sa privremeno... »

"Ljudi su padali,: Vrištali..." Putnici u autobusu na liniji 65 bili žrtve pomahnitalog vozača

Blic pre 13 sati
Vožnja gradskim prevozom može da bude naporna posebno u špicu, ali posle onoga što je "pomahnitali vozač" na liniji 65 u smeru ka Novom Beogradu, juče oko 17.55 priredio putnicima, neće im pasti na pamet da uđu u autobus ako ga prepoznaju za volanom. Kako je redakciji "Blica" ispričala... »

©2017 Netmark d.o.o.