Beograd

Letnja čitaonica u Tašmajdanskom parku

Politika pre 21 sat
U drvenu kućicu u Tašmajdanskom parku doselila se ovog leta Biblioteka „Milutin Bojić”. Police pune knjiga. Dela klasične književnosti „naslonila” se na medicinski leksikon, enciklopediju praktičnih saveta... Poseban niz čini školska lektira. Dečaci i devojčice je prelistaju pa... »

Neverovatno priznanje: Beč je najbolji grad za život na planeti, ali je Beograd najviše napredovao

Blic pre 9 sati
Beč je najbolji grad za život na planeti, pokazuje ovogodišnja analiza Ekonomist intelidžens junita (EIU), najmanje pogodan je Damask u Siriji, a Beograd se našao na listi gradova koji su najviše napredovali u poslednjih pet godina! I to uz Teheran (Iran), Abiđan (Obala Slonovače) i Hanoi... »

"Dete je bilo poplavelo i plutalo je po vodi": Dramatična ispovest ljudi koji su na Adi spasili devojčicu (2)

Blic pre 10 sati
Dete je već bilo poplavelo i plutalo je na vodi kada ga je primetila žena koja se nalazila u blizini. Nakon što je iznela beživotno telo, proces reanimacije uradio je lekar koji se tu zatekao pukom srećom, u dahu je za "Blic" ispričao Miodrag Jović, šef spasilačke službe na Adi Ciganliji,... »

Posle pisanja "Novosti" Žitelji dela Surčina pokosili ambroziju, sad će moći lakše da dišu

Večernje novosti pre 22 sata
Posle pisanja "Novosti", žitelji dela Surčina će moći lakše da dišu. Alergena biljka najprisutnija u Novom Beogradu, Zemunu, na Paliluli. POSLE pisanja "Novosti", žitelji Surčina iz Ulice braće Nikolić, konačno mogu da dišu bez posledica! Vlasnik parcele od dva hektara, na kojoj su rasle... »

U privatne vrtiće upisano 14.853 dece

Večernje novosti pre 23 sata
Subvencije grada za otvaranje prostora za boravak najmlađih smanjile liste čekanja. Broj ovakvih objekata od 2015. godine je povećan čak osam puta. DO početka avgusta u 288 privatnih vrtića, koji su u sistemu refundacije troškova boravka grada Beograda, upisano je 14.853 dece, govore podaci... »

Kad čučko časti: Prvi čovek Obrenovca počastio građevince prasećim pečenjem

Blic pre 5 sati
Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković ponovo je prijatno iznenadio građevinske radnike došavši im u posetu sa vrućim prasećim pečenjem. Prase na ražnju dobili su radnici zaposleni na izgradnji novog krila doma zdravlja i fiskulturne sale OŠ "Nikola Tesla". - Danas je i zvanično... »

Afera bivše vlasti u Beogradu Za kapelu koja ne radi dali 25,5 miliona €

Večernje novosti pre 9 sati
Bivša vlast investirala u objekat na Novom bežanijskom groblju koji se ne koristi osam godina. Ne postoji gasni priključak. Grad će finansirati sanaciju sa dodatnih 200.000 evra. U izgradnju Sabirne kapele na Novom bežanijskom grolju bivša vlast uložila oko 25,5 miliona evra koji nije u... »

Otpad ostaje u Vinči: Nova spalionica će proraditi do 2022. a stara deponija biće hermetički zatvorena

Blic pre 8 sati
U Vinči je danas naslagano “brdo” od oko 60-70 metara smeća. Staru deponiju u Vinči ćemo hermetički zatvoriti, izolovati od daljeg uticaja na spoljašnjost, rekao je za eKapiju Marko Milačić, direktor Suez Vinča Operator d.o.o, firme koja će u procesu javno-privatnog partnerstva graditi... »

Gužva na: Auto-putu Zbog udesa kod "Arene" kolona do Geneksa

Blic pre 4 sata
Zbog udesa koji se oko 16 sati dogodio kod "Štark arene" saobraćaj na auto-putu se kreće otežano, kažu beogradski taksisti. Osim toga, druge deonice su prohodne. - Iako su automobili koji su učestvovali u sudaru pomereni u zaustavnu traku, saobraćaj se kreće otežano - rekli su iz... »

Kosovska ulica mesec dana zatvorena za parkiranje iz ovog razloga

Blic pre 6 sati
Stanari Kosovske ulice od sutra, pa u narednih mesec dana, neće moći da parkiraju svoje automobile duž ove saobraćajnice zbog održavanja Sajma polovnih knjiga, najavilo je JKP "Parking servis". Kako se precizira u saopštenju, od 15. avgusta do 15. septembra korisnicima usluga povlašćenog... »

©2018 Netmark d.o.o.