Beograd

"Dani Beča" u Beogradu od 6. do 8. novembra

Blic pre 1 dan
Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd. U organizaciji predstavništva Beča od 6. do 8. novembra u Beogradu održavaju se „Dani Beča“. Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner u „Dorćol Placu” 6. novembra označiće početak zanimljivih... »

Radojičić : Dogovorena saradnja u oblasti kulturne razmene sa Skopljem

Danas pre 2 dana
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojiičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević razgovarali su danas, na marginama Samita gradonačelnika 16+1, sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim o urbanizmu i komunalnim delatnostima, kao i o saradnji u... »

Tucovićeva bista vraćena na Slaviju

Danas pre 2 dana
Bista Dimitrija Tucovića, uklonjena sa Slavije na početku rekonstrukcije tog trga, vraćena je danas na Slaviju i postavljena na plato kod Narodne banke Srbije. Otkrivajući bistu, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević podsetio je da su posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića sahranjeni... »

Donatorski koncert „Kola”

Politika pre 24 sata
Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama „Kolo” priredilo je sa Ateljeom 212 na sceni „Mira Trailović” ovog zdanja donatorski koncert posvećen Udruženju „Akcija za slepe”. Na repertoaru su bile različite koreografije kojima se dočaravaju tradicija i narodni običaji iz svih... »

Priča sa zapadne strane

Politika pre 24 sata
Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom upravom Bojana Suđića nastupio je u okviru 50. „Zlatnog Bemusa”. Kao solista predstavio se Ramon Vargas, tenor. Pre njegovog izlaska na scenu publika je kao solistu čula soprana, dečaka Jakova Fireza. U prvom delu programa čula su se Bernštajnova... »

Prijem povodom Nacionalnog dana Republike Austrije

Politika pre 1 dan
Ana Brnabić je podsetila je Austrija jedan od najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora. Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, zajedno sa predsednikom Austrije Aleksandrom Van der Belenom, prisustvovala je prijemu povodom Nacionalnog dana Republike Austrije,... »

Izgorele bale papira za reciklažu

Politika pre 1 dan
Jedan od radnika se nagutao dima pa su mu lekari na licu mesta ukazali pomoć. – Policija obavila uviđaj, uzrok požara utvrdiće istraga. I juče se sa Palilule ka centru grada širio crni dim. Ovog puta gorele su uskladištene sirovine u reciklažnom dvorištu JKP „Gradska čistoća” na Adi... »

Vozač ih ostavio nasred mosta: Putnici na liniji 12a doživeli šok, ali sve će vam biti jasno kada vidite autobus GSP (video)

Blic pre 1 dan
Beograđani koji su danas krenuli sa Banovog brda ka bivšoj Glavnoj železničkoj stanici, imali su nesvakidašnje putešestvije u autobusu 12A, koji već mesecima neuspešno menja tramvajsku liniju. Osim što su polasci veoma retki, GSP "Beograd" po pravilu na ovu prinudnu liniju šalje... »

Ostavio je svoj skupoceni BMW na parkingu, a kada se vratio bio je šokiran

Blic pre 1 dan
Kradljivci automobila i njihovih delova ne posustaju u svojim kriminalnim radnjama uprkos mnogobrojnim prijavama koje stižu na adresu policije. Njihova žrtva u ovom slučaju bio je Beograđanin koji je svoj skupoceni automobil marke BMW parkirao na Vidikovcu, da bi ga nešto kasnije zatekao bez... »

Kuda će voziti BG metro? Za trasu prve linije od Makiša do Mirijeva postoje dve varijante

Blic pre 1 dan
Glavna nedoumica oko prve linije Beogradskog metroa, po svemu sudeći, trenutno je da li će ona ići preko Prokopa ili Beogradskog sajma! To se, između ostalog, može zaključiti na osnovu prezentacije gradonačelnika Beograda dr Zorana Radojičića koju je imao na jučerašnjem Forumu... »

©2018 Netmark d.o.o.