Beograd

Balkansko arhitektonsko bijenale

Politika pre 1 dan
U istorijskom zdanju bioskopa „Balkan” otvoreno je Balkansko arhitektonsko bijenale „(De)kodiranje Balkana”. Događaj je organizovan u saradnji sa Fondacijom „Saša Marčeta”, koja je za ovu priliku otvorila vrata velelepnog bioskopskog zdanja… »

Radojičić na Svetski dan dijabetesa: Prevencijom protiv bolesti

Studio B pre 1 dan
Na Svetski dan borbe protiv dijabetesa, gradonačelnik Beograda konstatovao da je u pitanju bolest savremenog doba od koje najviše pati stanovništvo u velikim gradovima. foto Beoinfo Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je… »

Radovi preusmerili 40 gradskih linija

Politika pre 14 sati
Zbog majstorisanja, na svojim trasama nije četvrtina od oko ukupno 170 autobusa, tramvaja i trolejbusa. U program novogodišnje proslave gradski oci i TOB mogli bi da uvrste i tačku „Krugom dvojke”, odnosno doček 2020. u prestoničkim tramvajima… »

Na Novom Beogradu se zapalio auto, ali su se onda pojavili neočekivani spasioci (video)

Blic pre 16 sati
Automobil koji se zapalio tokom današnjeg dana u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, brzom intervencijom je spašen da ga vatra u celosti ne zahvati, a heroji u ovoj akciji spašavanja nisu bili vatrogasci, kao što bi se očekivalo, već… »

Radojičić sa delegacijom Seula o konceptu „pametnih gradova”

Studio B pre 16 sati
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa delegacijom grada Seula i razgovarao na temu koncepta „pametnih gradova” i načinu njihove implementacije. Foto:Beoinfo – Samo neke od politika po kojima je Seul vodeći… »

Sutra se pali polovina novogodišnje rasvete, a večeras će prvi put jedan most zasijati u novom sjaju

Blic pre 18 sati
"Beograđani će od sutra uživati u novogodišnjoj rasveti koja će biti uključena u pojedinim delovima grada, a već od večeras zasijaće novo dekorativno osvetljenje na Brankovom mostu", rekli su za "Blic" iz JKP "Javno osvetljenje". - Večeras ćemo… »

Kako je obaveštenje na autobusu na liniji 56 nasmejalo beograđane (foto)

Blic pre 18 sati
Kako se francuski general pretvara u životinju geparda, najbolje se može videti iz male greške nastale prilikom obeležavanja jednog od autobusa na liniji 56. Nova trasa kojom zbog radova autobusi umesto sa Zelenog venca, kreću od Ulice admirala… »

Paradajz barijera: Biciklisti protestovali zbog parkiranih vozila na njihovim stazama u Vasinoj

Blic pre 18 sati
Udruženje građana "Ulice za bicikliste" organizovalo je danas protest u Vasinoj ulici u Beogradu, nezadovoljni parkiranjem automobila na nedavno iscrtanoj biciklističkoj stazi, a pomoću paradajza, izveli su poseban performans. Parkiranje na… »

Spajanje dva novobeogradska bulevara odloženo za 2020.

Blic pre 20 sati
Odlukom o produžavanju rokova ponovo je odložen početak radova na probijanju pružnog nasipa na Novom Beogradu. Izgradnja podvožnjaka koji bi povezao Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije planirana je za ovu godinu, a posao je pre godinu dana… »

Besplatni pregledi za Beograđane

Studio B pre 20 sati
Savetovalište za dijabetes na Kanarevom brdu tradicionalno Svetski dan dijabetesa obeležava besplatnim pregledima za sve Beograđane. Direktorka Doma zdravlja Rakovica Dobrila Vasić kaže da savetovalište radi punim kapacitetom i da u timu… »

Beograd, najnovije vesti »