Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Орбан: Потпуно зауставити прилив миграната

РТВ 08.01.2016
БУДИМПЕШТА - Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да прилив миграната у Европску унију мора потпуно да се заустави, а не само успори. То ће бити "одлучујуће питање у 2016. години", рекао је Орбан у интервјуу… »

МСП:Скандалозна и ратнохушкачка изјава Котромановића

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД/СПЛИТ - Министарство спољних послова Србије реаговало је данас поводом изјаве одлазећег министра одбране Хрватске Анте Котромановића о набавци наоружања оцењујући је као "скандалозну и ратнохушкачку". "У време… »

Ђурић: Приштина није испоштовала споразум

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Приштина није испоштовала споразум о телекомуникацијама и да док то не уради не треба да очекује да јој Србија да оно што хоће. "Приштина… »

Поново ухапшен наркобос Ел Чапо

РТВ 08.01.2016
МЕКСИКО СИТИ - Председник Мексика Енрике Пења Нијето саопштио је да је бегунац и вођа једног мексичког нарко-картела Хоакин Гусман, звани Ел Чапо, поново ухапшен, шест месеци пошто је побегао из строго чуваног затвора… »

Мајн Кампф поново у немачким књижарама

РТВ 08.01.2016
МИНХЕН - Политички манифест нацистичког лидера Адолфа Хитлера Мајн Кампф (Моја борба) од данас је поново доступан у Немачкој, 70 година након завршетка Другог светског рата. Немачки Историјски институт објавио је допуњено и… »

Избеглице насилници над женама уздрмале Немачку, али и целу ЕУ

РТВ 08.01.2016
БРИСЕЛ, БЕРЛИН - Избегличка криза у Европској унији је додатно заоштрена пошто је, на опште запрепашћење и гнев, данас немачка полиција потврдила да је међу починиоцима пљачки и сексуалног насиља над девојкама и… »

У Књажевцу без струје 80 домова

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Према најновијим информацијама из Електропривреде Србије још 80 домаћинстава из Књажевца и околине није снабдевено електричном енергијом, док је јутрос тај проблем имало око 1.000 кућа. Екипе ЕПС-а већ два дана… »

Потврдило се Гадафијево "пророчко упозорење"

РТВ 08.01.2016
Лондон - Убијени либијски лидер Моамер Гадафи упозорио је пре четири године бившег британског премијера Тонија Блера на претњу од исламистичког екстремизма за Европу, показали су телефонски разговори двојице политичара, које… »

Сорош: Свет је пред новом кризом

РТВ 08.01.2016
КОЛОМБО - Амерички милијардер Џорџ Сорош упозорио је у четвртак да су светска тржишта на ивици још једне велике кризе и да садашња привредна слика света подсећа на ону из 2008. године. Сорош је, на економском форуму… »

"Решење за нека од 10 предузећа у јануару"

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Од укупно 17 предузећа којима је продужен рок за приватизацију, у овој години остало их је 10 са нерешеном судбином, а министар привреде Жељко Сертић најављује да би решења за неке од тих фирми могла бити… »