Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Убио супругу и дете па скочио са зграде

РТВ 08.01.2016
ЗАГРЕБ - Педесетогодишњи мушкарац јутрос је у Загребу убио супругу и ћерку, а потом извршио самоубиство скочивши са зграде, јавила је агенција Хина. Како је саопштила загребачка полиција, педестогодишњи Ж. К. скочио… »

У притвору због напада на сина

РТВ 08.01.2016
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Полицијска управа у Сремској Митровици саопштила је данас да је једној особи одређен притвор до 30 дана због сумње да је физички напао сина и ометао полицајце који су се налазили у интервенцији, као и да… »

И "дронови" крше ред и мир

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Предлогом новог Закона о јавном реду и миру, који је Влада упутила у скупштинску процедуру, уводе се нови прекршаји, као што је то угрожавање сигурности коришћењем уређаја на даљину, а неки, као што је… »

Фанови: Нови хемијски елемент да се зове по Лемију

РТВ 08.01.2016
Лондон - Фанови бенда "Моторхеад" покренули су петицују да новооткривени тешки метал у Периодном систему елемената добије назив "Лемиум", по фронтмену Иану Килмистеру Лемију који је преминуо од рака прошлог месеца, преноси АФП… »

Венецуела: Војска прети парламенту

РТВ 08.01.2016
КАРАКАС - Оружане снаге Венецуеле објавиле су да чврсто подржавају социјалистичког председника Николаса Мадура, кога настоји да свргне опозиција десног центра. Овакав развој ситуације могао би да изазове још дубљу кризу у… »

Фицо тражи европску стражу због напада на жене у Немачкој

РТВ 08.01.2016
БРАТИСЛАВА - Словачки премијер Роберт Фицо затражио је данас хитно сазивање ванредног самита Европске уније о избеглицама поводом новогодишњих напада на жене у Немачкој и још неким европским земљама, и да се донесе… »

НС: Позив за волонтере на Светском првенству у хокеју на леду

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Савез хокеја на леду Србије отвори је позив за волонтере на Светском првенству у хокеју на леду Дивизије ИИ, Групе Б за играче млађе од 20 година, које ће се одржати у Новом Саду од 17. до 23. јануара. Рок за… »

Пљачкаш из Крушедола ухапшен у Иригу

РТВ 08.01.2016
ИРИГ - Полицијска управа у Сремској Митровици саопштила је данас да је у Иригу по потерници ухапшен тридесетогодишњи мушкарац због сумње да је извршио тешку крађу. Како се наводи, осумњичени је провалио у кућу у… »

"Министарство културе Косова ће оснивати библиотеке на југу Србије"

РТВ 08.01.2016
БУЈАНОВАЦ - Посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери најавио је данас да ће Министарство културе Косова директно финансирати оснивање библиотека са књигама на албанском језику у општинама Прешево и Бујановац. Камбери је за… »

ЛСВ: Нарушена права мањина

РТВ 08.01.2016
Нови Сад - Одлука о укидању факултативног учења румунског језика у школи у Јанковом Мосту је још један пример поништавања стечених права националних заједница, што је Уставом Србије забрањено, саопштила је данас Лига… »