Извор: РТС архива вести 11.01.2016

Протест новинара испред Владе Србије

РТС 11.01.2016
У Београду се испред Владе Србије окупило око 300 људи на протесту "Новинари не клече/председниче владе, ко је министар одбране" и затражило смену министра одбране Братислава Гашића због сексистичке увреде упућене… »

ЛСВ поднео иницијативу за оцену уставности дела закона о буџету

РТС 11.01.2016
Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак предао је Уставном суду Србије иницијативу за оцену уставности дела Закона о буџетском систему и Закона о буџету Србије. Чанак је рекао да Србија неће бити правна држава… »

Судар камиона, рониоци пронашли тело возача

РТС 11.01.2016
Два камиона директно су се сударила око 10.30 на Остружничком мосту, при чему је кабина са возачем једног теретног возила упала у реку Саву. Рониоци Жандармерије су пронашли тело возача, потврђено је РТС-у у МУП-у… »

Окончана талачка криза у Багдаду, најмање 18 мртвих

РТС 11.01.2016
Најмање 18 људи је погинуло, а 50 повређено у нападу Исламске државе у Багдаду. Најпре је експлодирала бомба подметнута у аутомобилу испред једног тржног центра, а затим су четворица нападача узела таоце. Званичници… »

Путин: Међународно право мора да се поштује

РТС 11.01.2016
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су за њега људи важнији од граница и државних територија и поновио да је Русија поштовала међународно право у случају присаједињења Крима. "Ми нисмо водили рат, нисмо пуцали… »

Обрадовић и Стефановић, ко је (не)праведно осумњичен

РТС 11.01.2016
Независно удружење новинара Србије подноси пријаву против Небојше Стефановића да би се, кажу, утврдило како је министар унутрашњих послова сазнао да ће бити објављене информације да је полиција пратила једну новинарку… »

Бисерко: Вучић присилио Додика да одустане од референдума

РТС 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Преминуо Дејвид Боуви

РТС 11.01.2016
Чувени британски музичар Дејвид Боуви преминуо је након осамнаестомесечне борбе са раком. „Дејвид Боуви је умро мирно окружен породицом након храбре борбе са канцером која је трајала 18 месеци“, објављено је у саопштењу… »

Временска прогноза - 12. јануар

РТС 11.01.2016
У северним и централним деловима ујутро облачно с кишом, затим разведравање и претежно сунчано. На југоистоку већи део дана облачно, местимично с кишом, у високим планинама са снегом уз јек ветар. Најнижа температура од… »

Москва: Уништено више од хиљаду терористичких циљева

РТС 11.01.2016
Руска авијација је од почетка године спровела 311 ваздушних напада током којих је погодила 1.097 терористичких циљева у Сирији, изјавио је начелник главне управе Генералштаба руске војске Сергеј Рудској. Сергеј Рудској је… »