Политика архива вести 11.01.2016

Војвођани у Београду: "Где су наше паре"

Слободна Европа 11.01.2016
Око две стотине грађана затражило је на протесту у Београду доношење Закона о финансирању Војводине. Предвођени Ненадом Чанком, председником Лиге социјалдемократа Војводине, они су на писарници Уставног суда оставили… »

НУНС подноси пријаву против Стефановића

Глас Америке 11.01.2016
Независно удружење новинара Србије саопштило је данас да ће поднети кривичну пријаву против министра полиције Србије Небојше Стефановића. Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић затражио је… »

Вучић присилио Додика да одустане од референдума

Актер 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Ивица Дачић: Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

Правда 11.01.2016
БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ… »

Николић са Рогозином: Србија неће тражити уступке од Русије, иако са правом може много тога од ње да очекује

Где инвестирати 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић истакао је данас у разговору са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином да Србија неће тражити уступке од Русије, иако са правом може много тога од ње да очекује, као… »

Унапредјење војнотехничке сарадње с Русијом

Бета 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић разговарао је данас са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Артуровичем Бојцовим о унапређењу војнотехничке сарадње, а у циљу развоја… »

К. Митровица: Преосталих 378 припадника Цивилне заштите потписало уговоре

Вечерње новости 11.01.2016
Канцеларија за КиМ саопштила је да је су преостали припадници Цивилне заштите потписали радне уговоре за ангажовање на северу КиМ у привременим институцијама Приштине. У Косовској Митровици је преосталих 378 припадника… »

Вучић: Волео бих да избегнем ванредне изборе

Нови магазин 11.01.2016
Премијер Александар Вучић рекао је данас да још нема дефинитивне одлуке да ли ће бити ванредних парламентарних избора, да би лично волео да их избегне, али да постоје они који их желе. Упитан да ли то што је раније рекао да… »

Коцијанчич: У току припреме за нову рунду дијалога Београда и Приштине

Политика 11.01.2016
БРИСЕЛ – У Бриселу је потврђено да ће се крајем јануара одржати се следећа рунда дијалога Београда и Приштине, на високом нивоу, чије су припреме у току. „Нова рунда дијалог одржаће се крајем јануара. Припреме су у… »

"Вучићу није у интересу распад БиХ"

Вести онлине 11.01.2016
Председник РС Милорад Додик изјавио је да су створени сви формални услови за објављивање одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ. Осим тога, додао је и да ће она бити објављена када за то дође време… »