Политика архива вести 11.01.2016

ЛСВ предао захтев за оцену уставности дела Закона о буџету (ФОТО)

Нови магазин 11.01.2016
Неколико стотина присталица Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) одржало је данас протестну шетњу од Трга Николе Пашића до Уставног суда у Београду где су предали иницијативу за оцену уставности дела Закона о буџетском… »

Стефановић: Спреман сам да сносим последице

Дневник 11.01.2016
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се одазвао позиву надлежних државних органа у вези с кривичном пријавом о наводном незаконитом праћењу. новинарке и да је спреман да сноси све последице уколико… »

Бисерко: Ништа од референдума, Вучић притиснуо Додика!

Вести онлине 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Дачић: Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

РТС 11.01.2016
Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија била у праву када се противила уласку… »

Николић са Рогозином: Србија неће тражити уступке од Русије, иако са правом може много тога од ње да очекује

Где инвестирати 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић истакао је данас у разговору са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином да Србија неће тражити уступке од Русије, иако са правом може много тога од ње да очекује, као… »

Гашић са руском делегацијом о војнотехничкој сарадњи

РТС 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић разговарао је са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја способности Војске Србије и… »

Расформирана Цивилна заштита на Косову

Актер 11.01.2016
Влада Косова саопштила је данас да је у складу са споразумом Београда и Приштине од 26. марта, расформирана Цивилна заштита. "Бивши припадници ове структуре, њих 483 су интегрисани у институције Косова, сходно Закону о… »

Вучић: Волео бих да избегнем ванредне изборе

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић рекао је данас да још нема дефинитивне одлуке да ли ће бити ванредних парламентарних избора, да би лично волео да их избегне, али да постоје они који их желе. Упитан да ли то што је… »

Потврђено: Нова рунда у Бриселу крајем јануара

Мондо 11.01.2016
Нова рунда дијалога на високом нивоу Београд-Приштина ће се одржати крајем јануара, изјавила је данас агенцији Бета Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице Европске уније Федерике Могерини. Фото: Гуливер/Гетти… »

"Вучићу није у интересу распад БиХ"

Вести онлине 11.01.2016
Председник РС Милорад Додик изјавио је да су створени сви формални услови за објављивање одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ. Осим тога, додао је и да ће она бити објављена када за то дође време… »