Извор: Политика архива вести 13.10.2016

Сиријац који је спремао бомбашки напад на аеродром у Берлину извршио самоубиство

Политика 13.10.2016
БЕРЛИН – Министарство правде немачке покрајине Саксоније саопштило је данас да је сиријски мигрант Џабер Албакр (22), који је осумњичен да је планирао бомбашки напад на аеродрому у Берлину, извршио самоубиство док је био… »

„Самсунг” надокнађује штету купцима неисправног „галакси ноута 7”

Политика 13.10.2016
Они који поново купе неки од модела овог произвођача више ће уштедети него уколико изаберу телефон другог бренда. После одлуке да прекине производњу и продају најновијег модела паметног телефона „галакси ноут 7”… »

Све интензивнија војна сарадња Србије и Русије

Политика 13.10.2016
Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са изаслаником одбране Руске Федерације пуковником Андрејем Киндјаковим, саопштило је Министарство одбране. На састанку је исказано обострано задовољство због све садржајније… »

Ослобођен оптужби за ратни злочин у Градишки

Политика 13.10.2016
Суд утврдио да нема доказа да је Горан Шиник 1992. године убио Маријана Виштицу. Веће за ратне злочине Вишег суда у Београду ослободило је Горана Шиника оптужбе за ратни злочин у Градишки у БиХ. Суд је утврдио да нема… »

Путин:САД желе да искористе терористе да збаце Асада

Политика 13.10.2016
МОСКВА – САД желе да искористе борбени потенцијал терористичких организација и екстремиста, посебно у Сирији, како би у овом случају збацили сиријског председника Башара Асада и његову владу, изјавио је у среду руски… »

Сефићу одређен екстрадициони притвор до два месеца

Политика 13.10.2016
Виши суд у Новом Саду одредио је привор рано јутрос екстрадициони притвор Сањину Сефићу који је прегазио две девојке у Сарајеву и потом побегао у Србију. Он је ноћас приведен суду, саслушан и одређен му је екстрадиниоци… »

ЕПС:Није било грешака на рачунима ЕПС

Политика 13.10.2016
Јавно предузеће (ЈП) Електропривреда Србије (ЕПС) саопштило је данас да није слало погрешне рачуне купцима. У ЕПС-у наглашавају и да није било никаквог поновног штампања и дистрибуирања рачуна купцима, нити је било жалби… »

Николићу уручена копија странице Мирослављевог јеванђеља

Политика 13.10.2016
САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Директор Руске националне библиотеке у Санкт Петербургу Антон Лихоманов уручио је председнику Николићу копију странице Мирослављевог јеванђеља. „Уручујем вам овај поклон, страницу Мирослављевог… »

У пуцњави у Београду убијен Александар Станковић, вођа навијача „Партизана”

Политика 13.10.2016
Александар Станковић (30), један од вођа навијача „Партизана”, убијен је око 21 час у близини раскрснице улица Господара Вучића и Бачванске, док је М. Ђ. иначе чувар у Окружном затвору у Бачванској улици, рањен… »

Дарио Фо је враћао достојанство пониженима

Политика 13.10.2016
Познати италијански драмски писац, нобеловац, остаће упамћен и због става да Италија „сноси велику одговорност за стање на Космету”, да се огрешила о Србију будући да је била један од првих актера бомбардовања. Дарио Фо… »