Извор: Политика архива вести 13.10.2016

„Златно доба” отвара сезону директних преноса из Бољшог у „Синеплексу”

Политика 13.10.2016
Нову сезону директних преноса балета из Бољшог театра у биоскопу „Синеплекс” у ТЦ „Ушће” у Београду отвориће пренос „Златног доба” Дмитрија Шостаковича, у недељу, 16. октобра, од 17 сати. Балет из три чина… »

„Самсунг” срезао процену добити за трећину због повлачења „галакси ноута 7”

Политика 13.10.2016
Сеул – Јужнокорејска компанија „Самсунг електроникс” снизила је процену кварталне добити за трећину, у светлу глобалног опозива паметног телефона „галакси ноут 7”, чија је продаја обустављена у уторак, а корисници… »

Дела Љубе Поповића у Новом Саду

Политика 13.10.2016
Слике за изложбу у Музеју Новог Сада, која се вечерас отвара, уступио приватни колекционар Драгослав Марчић. Нови Сад – Дела великог српског сликара Љубомира Љубе Поповића од вечерас ће бити изложена у Музеју Новог… »

Живан Сарамандић – кнез међу басовима

Политика 13.10.2016
Изложба посвећена феномену који је са 72 године певао као двадесетогодишњак, у петак у Музеју Народног позоришта. Феномен звани Живан Сарамандић огледа се у многим компонентама уметничке изузетности. Како време пролази… »

Французи страхују да ће их истерати из Британије

Политика 13.10.2016
Медији пишу о прављењу спискова деце страних држављана, док су Французи основали лобистичку групу за заштиту права странаца. Ко све борави у такозваној Џунгли постало је мало јасније откад су Французи решили да ово… »

Може ли Грађански фронт да замени опозицију

Политика 13.10.2016
На оснивачком састанку конфедерације локалних покрета у Нишу чула се и идеја о подршци заједничком председничком кандидату на изборима, али Ђорђе Вуковић сматра да се утицај овог фронта прецењује. Дан пошто је више… »

(Не)искоришћен потенцијал верских заједница

Политика 13.10.2016
У САД верске заједнице финансирају више од 1,5 милиона разних друштвених програма. А код нас? Најновије истраживање о друштвено-економском утицају верских заједница у САД доноси нам један, за наше прилике, незамислив… »

Чињенице говоре више од хиљаду речи

Политика 13.10.2016
У источном Алепу се може говорити о „умереним” снагама једино ако под тим подразумевамо оне терористе који неприатељу изваде само пола срца. Поводом текста „Пад светаца”, од 10. октобра Захваљујем се г. Владимиру… »

Сурови нови свет

Политика 13.10.2016
Бизаран начин статистичког праћења запослености, као и живот на кредит, вешто скривају катастрофу која се догађа на тржишту рада. Технолошки прогрес који је крајем деветнаестог и током двадесетог века фантастично… »