Извор: Данас архива вести 26.11.2016

Рецепт недеље: Хумус

Данас 26.11.2016
Хумус је оријентални намаз од леблебија/наута. Јела делим на зимска и летња. Хумус сврставам у зимска јела, али с обзиром да одлично иде уз парадајз штета би била не направити га у сезони парадајза. А зашто храну делим на… »

Нема говора о масној фарби или оштећењима фасаде

Данас 26.11.2016
Да бисмо испоштовали рок који нам је Комунална инспекција дала да уклонимо графите са улаза у школу, ми смо их само прекрили обичним кречом, нема говора о масној фарби или било каквим оштећењима школе, нити је и један… »

Данас ти не раде о глави, данас ти раде о егзистенцији

Данас 26.11.2016
Обично људи мисле да су најјаче центрифугалне силе биле у време Милошевића. Али, свака власт има исту амбицију – да те ”увуче”, да контролише, да има најбољу слику о себи у јавности. Посматрајући из ове перспективе… »

Аутономија мишљења

Данас 25.11.2016
Издавачка кућа Службени гласник представила је данас друго издање књиге разговора Милоша Јевтића са Дарком Танасковићем, амбасадором Србије при Унеску и једном од најпознатјих српских исламолога. Суиздавач је Београдска… »

Прштали голови и картони

Данас 25.11.2016
Пет голова, два црвена картона, један пенал - сажет опис дербија 17. кола Јелен Суперлиге између Партизана и Напретка који је завршен победом домаћина (3:2), иако су Крушевљани све до заоставног времена на крају првог… »

Милан Стаматовић: Вучић и Николић сачували Мила Ђукановића

Данас 25.11.2016
Милан Стаматовић (СНП), кандидат за председника Србије и председник општине Чајетина, саопштио је да премијер и председник Србије већ 40 дана, од окончања парламентарних избора у Црној Гори... ... одбијају да приме на… »

Држава опструише извршна решења

Данас 25.11.2016
АД "Унипром" оптужило је Исламску заједницу (ИЗ) у Србији за "насилну узурпацију" објекта у центру града у којој се налази Факултет за исламске студије (ФИС) и чија нелегална надоградња је подигла тензије у овом граду. У… »

Прилог разумевању овог дела света

Данас 25.11.2016
Један од наслова због којих је Издавачка кућа Цлио на овогодишљем 61. Међународном сајму књига у Београду проглашена за једног од два издавача године „Историја арапског света“ Алберта Хуранија. Књига је вечерас… »

Републиканци растрзани између Ромнија и Ђулијанија

Данас 25.11.2016
* Несугласице отварају врата за нове кандидате, међу којима би могао да се нађе и Дејвид Петреус, генерал у пензији и бивши директор ЦИА. Питање ко ће бити државни секретар САД у администрацији новоизабраног америчког… »

Почело потписивање петиције у Ужицу

Данас 25.11.2016
Поводом 25.новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама и почетка кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, Женски центар Ужице је организовао потписивање петиције, којом се захтева да се… »