Izvor: Danas arhiva vesti 26.11.2016

Fotografija iz Srbije najlepša na svetu

Danas 26.11.2016
Fotografija Čedomira Žarkovića koja prikazuje bigrene kade Stopića pećine proglašena je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije Viki voli Zemlju (Wiki Loves… »

Beležnici izdali milion isprava

Danas 26.11.2016
Javno beležništvo u Srbiji je nakon dve godine rada na izizetno zadovoljavajućem nivou, a to potvrđuje i nedavni prijem Javnobeležničke komore Srbije u Međunarodnu uniju notara, koja je ocenila da je javnobeležnička profesija ispunila sve… »

Uhapšen general iz Putinovog obezbeđenja

Danas 25.11.2016
General Genadij Lopirev iz ruske Federalne službe za zaštitu (FSO), koja je zadužena je za zaštitu lične bezbednosti ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih zvaničnika, uhapšen je u petak. On je uhapšen zbog sumnje da je primao mito… »

Grad Beograd odao počast vojvodi Vasi Čarapiću

Danas 26.11.2016
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas venac na spomenik Vasi Čarapiću, povodom 210 godina od pogibije istaknutog borca za oslobođenje Beograda i Srbije od Turaka. Mladenović je podsetio da se danas prisećamo pogibije velikog… »

Konačno pristupačni dinarski stambeni krediti

Danas 25.11.2016
Na srpskom tržištu posle dugo godina građani mogu da se skuće sa stambenim kreditom u dinarima i da pri tome ne moraju da do kraja otplate banci vrate još dva stana u kamatama. Nedavno su se na tržištu pojavili dugoročni stambeni krediti u… »

Zatočenica opstipacije

Danas 26.11.2016
Nema, naravno, ničeg zazornog u “izveštavanju i pisanju”, ali i te kako ima u načinu pisanja, što će reći - u huškanju na krvoproliće, u propagandnom laganju i širenju zapaljivih dezinformacija. Malo je reći da sam se takoreći strunio… »

Partizan trojkama dotukao Megu

Danas 26.11.2016
Košarkaši Partizana pobedili su Mega Leks u Pioniru rezultatom 86:79, u 11. kolu regionalne ABA lige. Duel u Pioniru obilovao je promenama u vođstvu i greškama, ali je Partizan u drugom poluvremenu koliko toliko stabilizovao svoju igru i na kraju je… »

Nagrada za najukusniju tortu Kristini Gašpar

Danas 26.11.2016
Nagradu za najukusniju tortu na ovogodišnjoj “Reviji torti” na Međunarodnom etno sajmu hrane i pića osvojila je fudblogerka Kristina Gašpar, autorka bloga „Domaćica za vas“ i saradnica portala Danas. Revija torti, kolača i peciva… »

Trampom protiv Mareja

Danas 26.11.2016
Celih kletih devedesetih, i u vreme kad je Goran Ivanišević osvojio Vimbldon (2001), vizija o srpskom predsedniku na tribinama tog mitskog mesta delovala je nadrealno. Tadićeva tri prsta (tačnije šest; dva puta po tri), u hramu tenisa bila bi… »

U mržnji objedinjeni, u ljubavi različiti

Danas 26.11.2016
Predstava je to kratka i jasna, britka i jarka. U ne više od deset slika, ona je, prozrevši neraskidivu vezu među naizgled odvojenim delovima stvarnosti, protumačila naše vreme *"Naše nasilje i vaše nasilje", pozorišna je freska dvadeset prvog… »