Izvor: Danas arhiva vesti 26.11.2016

Recept nedelje: Humus

Danas 26.11.2016
Humus je orijentalni namaz od leblebija/nauta. Jela delim na zimska i letnja. Humus svrstavam u zimska jela, ali s obzirom da odlično ide uz paradajz šteta bi bila ne napraviti ga u sezoni paradajza. A zašto hranu delim na zimsku i letnju?! Odgovor je… »

Nema govora o masnoj farbi ili oštećenjima fasade

Danas 26.11.2016
Da bismo ispoštovali rok koji nam je Komunalna inspekcija dala da uklonimo grafite sa ulaza u školu, mi smo ih samo prekrili običnim krečom, nema govora o masnoj farbi ili bilo kakvim oštećenjima škole, niti je i jedan kamenčić sa fasade… »

Danas ti ne rade o glavi, danas ti rade o egzistenciji

Danas 26.11.2016
Obično ljudi misle da su najjače centrifugalne sile bile u vreme Miloševića. Ali, svaka vlast ima istu ambiciju – da te ”uvuče”, da kontroliše, da ima najbolju sliku o sebi u javnosti. Posmatrajući iz ove perspektive, verovatno je za život i… »

Autonomija mišljenja

Danas 25.11.2016
Izdavačka kuća Službeni glasnik predstavila je danas drugo izdanje knjige razgovora Miloša Jevtića sa Darkom Tanaskovićem, ambasadorom Srbije pri Unesku i jednom od najpoznatjih srpskih islamologa. Suizdavač je Beogradska knjiga. Reč je o naslovu… »

Prštali golovi i kartoni

Danas 25.11.2016
Pet golova, dva crvena kartona, jedan penal - sažet opis derbija 17. kola Jelen Superlige između Partizana i Napretka koji je završen pobedom domaćina (3:2), iako su Kruševljani sve do zaostavnog vremena na kraju prvog poluvremena imali prednost od… »

Milan Stamatović: Vučić i Nikolić sačuvali Mila Đukanovića

Danas 25.11.2016
Milan Stamatović (SNP), kandidat za predsednika Srbije i predsednik opštine Čajetina, saopštio je da premijer i predsednik Srbije već 40 dana, od okončanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori... ... odbijaju da prime na razgovor legitimne… »

Država opstruiše izvršna rešenja

Danas 25.11.2016
AD "Uniprom" optužilo je Islamsku zajednicu (IZ) u Srbiji za "nasilnu uzurpaciju" objekta u centru grada u kojoj se nalazi Fakultet za islamske studije (FIS) i čija nelegalna nadogradnja je podigla tenzije u ovom gradu. U saopštenju ovog preduzeća… »

Prilog razumevanju ovog dela sveta

Danas 25.11.2016
Jedan od naslova zbog kojih je Izdavačka kuća Clio na ovogodišljem 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu proglašena za jednog od dva izdavača godine „Istorija arapskog sveta“ Alberta Huranija. Knjiga je večeras predstavljena u Zadužbini… »

Republikanci rastrzani između Romnija i Đulijanija

Danas 25.11.2016
* Nesuglasice otvaraju vrata za nove kandidate, među kojima bi mogao da se nađe i Dejvid Petreus, general u penziji i bivši direktor CIA. Pitanje ko će biti državni sekretar SAD u administraciji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa… »

Počelo potpisivanje peticije u Užicu

Danas 25.11.2016
Povodom 25.novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Ženski centar Užice je organizovao potpisivanje peticije, kojom se zahteva da se 18. maj proglasi za Dan… »