Izvor: Danas arhiva vesti 26.11.2016

Nije do mene...

Danas 26.11.2016
Ne da mi se o trampavoj maniji, koja evo još traje, nisam raspoložen ni za mlađahnog Vučića, kojem kao još nije jasno je li prvi sluga svih Srba, posebice regionalnih, ili je prvi sluga u vladi države Srbije, ... ...pa se i kosmičkim Teslom… »

Povratak u varvarstvo

Danas 26.11.2016
* U Srbiji su danas tabloidi najčitaniji, a rijaliti serije najgledanije. A od naroda se očekuje da što više liči na ono što čita i gleda* Rušenje u Savamali, uključujući i neutralnost policije za vreme te akcije, može da organizuje samo onaj… »

Koliko NATO-a?

Danas 26.11.2016
Koliko nam to "više NATO-a" treba? Toliko da Hrvatska iz svoga državnog proračuna plaća pomoćnicu glavnoga tajnika vojnog saveza i još joj ustupi na korištenje predsjedničku palaču na Pantovčaku, skupa s poslugom, svitom i počasnom gardom? To… »

Grbić ili Gajić, to je pitanje

Danas 26.11.2016
Mesec dana posle isforsirane i, reklo bi se, s viših instanci, vrlo instruirane, smene Nenada Golijanina, zbog suzdržanog stava prilikom prijema Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju... ... odbojkaška Srbija će poslednjeg dana ove nedelje dobiti… »

Humanitarno licemerje

Danas 26.11.2016
Ukoliko mi, stanovnici Zapada, zaista želimo da prevladamo rasizam, prvo što treba da napustimo jeste politički korektan proces beskrajnog samookrivljavanja. Iako je kritika današnje levice koju iznosi Paskal Brukner često na ivici tragikomedije, to… »

KONSTELACIJE

Danas 26.11.2016
svakodnevlje Tja... (M. Prust: U potrazi za izgubljenim vremenom). 100 Posle 1.116 dana i noći natčovečanskih pregnuća, Vlada premijera Aleksandra Vučića masovno je obeležila sto dana rada. VERTIKALA U petak, 18. novembra po novom kalendaru, Srpska… »

Penzioner koji je vratio Vučiću 5.000 dinara

Danas 26.11.2016
* Strahovito sam povređen jer ja imam više radnog staža u leđnom položaju aviona nego što on ima uopšte radnog staža u nekoj firmi. Instruktor letenja u penziji Mile Delić poštanskom uputnicom prosledio je premijeru Aleksandru Vučiću… »

Žigmanov: Očekujem da mi premijer odgovori

Danas 26.11.2016
Očekujem odgovor od premijera Srbije, naravno, jer je reč o vrlo ozbiljnom problemu, problemu koji dovodi u pitanje smisao političkog angažmana Hrvata u Srbiji - ističe u izjavi za Danas Tomislav Žigmanov... ... predsednik Demokratskog saveza Hrvata… »

Skupštinsko ogledalo za našminkanu vlast

Danas 26.11.2016
Šta nije u redu sa političkim životom u Srbiji može se uživo pratiti u direktnom televizijskim prenosima iz Skupštine. Nije tu reč više o rijaliti predstavi - lažnoj stvarnosti napravljenoj na lažnim ulogama lažnih ličnosti i njihovim… »

SNP može da „izbalansira“ Vuka Jeremića

Danas 26.11.2016
*Ako bi se SNP odlučila da podrži Jeremića, on bi dobio dodatne glasove nacionalnog korpusa u biračkom telu, a od Nenada Popovića - sada nedostajuću podršku Rusije. Vuk Jeremić, između ostalog i agilan (samo)lobista, po rejtingu, informacijama i… »