Izvor: Danas arhiva vesti 26.11.2016

Protest Vojnog sindikata u nedelju

Danas 25.11.2016
Protest zaposlenih u Vojsci Srbije biće održan u nedelju u pet do dvanaest na platou ispred Ministarstva odbrane, saopštio je Vojni sindikat Srbije. Kako se navodi u saopštenju zahtev za usklađivanje plata sa zakonom propisanom osnovicom, odnosno za… »

Pobeda kao deo života

Danas 25.11.2016
Na ovogodišnjem Sajmu sporta predstaviće se 95 granskih sportskih saveza, devet sportskih udruženja i 40 teritorijalnih sportskih saveza. Sajam traje do nedelje, ulaz je besplatan, a posetioci mogu da uživaju u zanimljivim sportskim sadržajima, ali i… »

Nikolić: Državni praznik 25. novembar

Danas 25.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da će Vladi Srbije uputiti Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, postao državni praznik. On je izrazio… »

Trostruko više čađi nego što je dozvoljeno

Danas 25.11.2016
Smog i gusta magla, zbog koje je vidljivost smanjena na svega nekoliko metara, već nekoliko dana zadaju velike probleme Užičanima, posebno najmlađima. Zbog povećane koncentracije čađi, ovdašnji Zavod za zaštitu javnog zdravlja savetuju građane… »

FIJON: Može se otvoriti pitanje nezavisnosti Kosova

Danas 25.11.2016
* “Ja bezuslovno ne odobravam okupaciju Krima, ali se isto tako može postaviti pitanje nezavisnosti Kosova koja je bila proglašena u potpunom neskladu sa međunarodnim pravom" U Francuskoj su obavljeni poslednji medijski dueli između Fransoa Fijona i… »

Presudio napad "u leđa"

Danas 25.11.2016
Kada najbolji defanzivni tim Evrolige do 9. kola već krajem treće deonice u Istanbulu primi više poena od proseka na prethodnih osam mečeva (72) onda je poraz od Efesa izražen u konačnom rezultatu 100:79 najbolji pokazatelj svih slabosti košarkaša… »

Da je pobedila Klintonova, SAD bi krenule u ratove

Danas 25.11.2016
* SAD nikada nisu razumele da više ne vladaju okolnosti pod kojima je Krim predat Ukrajini 1954, da se Kosovo ne može koristiti kao presedan, te da se u slučaju Ukrajine treba zalagati za federalno, decentralizovano rešenje. Ne dopada mi se reč… »

Vuk Jeremić ispred Saše Jankovića

Danas 25.11.2016
* Klačar: Za građansku opoziciju prvi krug je veliki izazov - teška borba sa kandidatom SNS i SPS, i sa Šešeljem. Građani su skloniji glasanju za nezavisnu ličnost koja nije član partije, i koja bi se kandidovala bez podrške opozicionih stranaka… »

Vulin: Zaštitnik u kampanji

Danas 25.11.2016
Svako ima pravo da se kandiduje za predsednika Srbije, ali samo Saša Janković sebi daje za pravo da koristi funkciju Zaštitnika građana za predsedničku kampanju, ocenio je danas ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar… »

Zvezdini šahisti vraćaju staru slavu

Danas 25.11.2016
Posle više od 30 godina pauze, šahisti Crvene Zvezde vratili su se na međunarodnu šahovsku scenu uspehom u Kupu šampiona Evrope u Novom Sadu, gde su u konkurenciji 62 ekipe izborili plasman među prvih 17 klubova. Zvezdini šahisti posle ovog… »