Извор: РТС архива вести 22.04.2017

Шутановац и Јанковић – лидерство и партнерство

РТС 22.04.2017
Председник Демократске странке Драган Шутановац поручио је да ће та странка бити "лидер промена", а Саша Јанковић, којег су демократе подржале на председничким изборима, најавио стратешко партнерство са том странком… »

"Марш за науку" – за боље услове за научнике

РТС 22.04.2017
Истраживачи и научни радници придружили су се протестом испред зграде САНУ "Маршу за науку", какав је данас одржан у више стотина градова широм планете. У свету се тим протестима захтевају бољи услови рада и већа… »

Нереди у Варшави због Фрљићеве представе

РТС 22.04.2017
Пољска полиција је грубо растерала активисте крајње деснице који су спречили улаз у позориште у Варшави где се приказивала представа "Проклетство" хрватског редитеља Оливера Фрљића коју Католичка црква и конзервативне… »

Временска прогноза - 23. април

РТС 22.04.2017
После једнодневног подсећања на пролеће, недеља нам поново доноси облаке и кишу. На планинама је могућ снег. Највиша температура 14 степени. Већ од сутра више сунца и више температуре. Средином недеље и до 26 степени.… »

Сутра избори у једном граду и четири општине

РТС 22.04.2017
Локални избори за одборнике Скупштине града Зајечара и скупштина општина Врбас, Оџаци, Ковин и Косјерић, биће одржани сутра. У Ковину и Косјерићу избори су редовни, док су избори у Зајечару, Врбасу и Оџацима ванредни… »

Дан сећања на жртве Холокауста

РТС 22.04.2017
На комеморативној свечаности на Старом сајмишту у Београду обележен је Дан сећања на жртве Холокауста и геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима за време Другог светског рата. На спомен-комплекс венце су, осим породица… »

Извршни директор ММФ-а похвалио рад Владе Србије

РТС 22.04.2017
Министарство финансија саопштило је да је извршни директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Тао Занг похвалио у Вашингтону вредан рад Владе Србије у напорима да ојача домаћу привреду и спроведе тешке реформе. Занг је, на… »

Дефилеи војних оркестара поводом Дана Војске

РТС 22.04.2017
Обележавању сутрашњег празника - Дана Војске Србије - данас су се прикључили и Војни оркестар Ниш и Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, променадним дефилеима улицама Београда и Ниша, саопштило је Министарство… »

Мешовита комисија разматрала однос Степинца према СПЦ

РТС 22.04.2017
Мешовита католичко-православна комисија одржала је састанак чија тема је био однос загребачког надбискупа Алојзија Степинца према Српској Православној Цркви од 1941. до 1945. године. Та комисија Хрватске бискупске… »

ДСС: Представник ДСС-а у РИК-у гласао мимо одлуке странке

РТС 22.04.2017
Представник Демократске странке Србије у проширеном саставу Републичке изборне комисије гласао је мимо одлуке страначких органа и због повреде страначке дисциплине биће санкционисан, саопштио је в. д. председника ДСС Милош… »