Извор: РТС архива вести 22.04.2017

Поповић Ивковић: Јанковић опседнут Небојшом Стефановићем

РТС 22.04.2017
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Биљана Поповић Ивковић саопштила је да бивши преседнички кандидат Саша Јанковић треба да се определи да ли жели сарадњу с полицијом или само жели да критикује… »

Шпигл: Немачки обавештајци шпијунирали Интерпол и Европол

РТС 22.04.2017
Немачка спољна обавештајна служба БНД годинама је шпијунирала међународну криминалистичку полицијску организацију Интерпол и њене официре због веза у више десетина земаља попут Аустрије, Грчке и САД, објавио је немачки… »

У плану модернизација "Адмирала Кузњецова"

РТС 22.04.2017
Русија планира да у септембру започне ремонт а уједно и модернизацију носача авиона "Адмирал Кузњецов" на бродоградилишту код Мурманска. Трошкови модернизације ће износити скоро 700 милиона долара. "У септембру ће… »

ЛСВ осудио изјаву Едија Раме

РТС 22.04.2017
Лига социјалдемократа Војводине осудила је изјаву албанског премијера Едија Раме да би у будућности Албанија и Косово могли да се уједине у заједничку државу истичући да је будућност југоистока Европе у сарадњи и… »

У нападу талибана страдало више од 100 авганистанских војника

РТС 22.04.2017
Авганистанско министарство одбране саопштило је нови биланс жртава напада талибана на војну базу на северу те земље - рањено је или погинуло више од стотину војника. То је прво званично саопштење авганистанских власти… »

НАТО све чешће пресреће руске авионе

РТС 22.04.2017
Све више авиона НАТО пресреће руске војне авионе у јеку тензија између САД и Русије, а само у 2016. години забележено је 780 оваквих инцидената, што је највише од краја "Хладног рата", пише "Индипендент". У 2015. години… »

ДЈБ: Пинк и Тањуг кажњени по тужби Саше Радуловића

РТС 22.04.2017
Виши суд у Београду усвојио је тужбе које је Саша Радуловић поднео против ТВ "Пинк" и новинске агенције "Тањуг", саопштио је његов покрет ДЈБ. У саопштењу се наводи да је, по првостепеним пресудама, суд утврдио да су Пинк… »

Дојче веле: Викиликс мора постојати

РТС 22.04.2017
Хапшење Џулијана Асанжа је приоритет за САД, рекао је министар правосуђа Џеф Сешнс. Матијас фон Хајн сматра да је такав став према оснивачу "Викиликса" напад на слободу медија. Викиликс је непријатан. Пре свега за… »

Панама папири – пуштени на слободу партнери "Мосак Фонсека"

РТС 22.04.2017
Суд у Панами наредио је да се, уз кауцију, пусте на слободу два партнера адвокатске фирме, која је умешана у прошлогодишњи скандал када је процурело више хиљада докумената о офшор компанијама, познат као "Панама папири"… »

После дуге паузе "Хуртс" кренуо у напад на топ-листе

РТС 22.04.2017
Најављена као „прослава индивидуалности“, песма "Беаутифул Онес" стигла је на музичке сервисе доносећи са собом препознатљиви синт-поп звук групе "Хуртс". Нова песма двојца "Хуртс" бави се темама љубави и мржње, лепоте… »