Балкан архива вести 06.05.2017

Полицајац побио комшије, па кренуо да се обеси!

Ало 06.05.2017
Полицајци су у акцију кренули након што им се јавила супруга убице и саопштила им да се са њеним мужем нешто чудно дешава... Стравичан злочин потресао је јуче мештане Бара, након што је бивши полицајац Урош Јегдић… »

Могхерини критиковала 'непредвидиву' Трумпову вањску политику

Слободна Европа 06.05.2017
Висока представница ЕУ за вањску политику и сугурност Федерица Могхерини критиковала је "непредвидиву" вањску политику администрације америчког предсједника Доналда Трумпа и истакла је да би Европа могла да постане главни… »

Кампања Еммануела Мацрона била мета хакерског напада

Слободна Европа 06.05.2017
Изборни штаб француског предсједничког кандидата Еммануела Мацрона саопштио је да је био мета "великог и координисаног" хакерског напада пошто су на интернету објављени процурјели документи, што је, како је навео, био… »

Кинези финансирају реконструкцију моста на Ђурђевића Тари

Вечерње новости 06.05.2017
Донација Народне републике Кине у износу од 2,65 милиона евра. ПЉЕВЉА - Мост на Ђурђевића Тари поново ће заблистати у пуном сјају. То ће омогућити донација од 2,65 милиона евра које је Народне републике Кине наменила Црној… »

Уставни суд РС оборио конкурс за директоре шумских газдинстава

Блиц 06.05.2017
Конкурс за директоре 10 шумских газдинстава која послују у оквиру "Шума РС" поништен је, јер је Уставни суд РС утврдио да је расписан на основу статута предузећа који није у складу са Уставом РС. Уставни суд је крајем марта… »

Раскид тројног пакта с Немачком (6): Тајна вечера у двору

Вести онлине 06.05.2017
После састанка кнеза Павла и патријарха Гаврила Дожића, исте вечери, 20. марта 1941, одржана је драматична седница владе, на којој су тројица министара, Срђан Будисављевић, Бранко Чубриловић и Михаило Константиновић… »

Ево због чега је БиХ замало завршила на црној листи Европске комисије

Блиц 06.05.2017
БиХ налази се на најновијој листи Европске комисије (ЕК) на којој су државе препознате као претња због прања новца и финансирања тероризма. Та листа, додуше, није добила потребну подршку на последњој седници Европског… »

Драма на стадиону кошево: Повређени навијачи, полиција на терену

Блиц 06.05.2017
Меч 7. кола Лиге за првака на Кошеву између ФК Сарајева и Слободе је потпуно у другом плану након што су повређена два навијача Сарајева. Наиме, навијач Бордо тима тешко је повређен након што је топовски удар експлодирао… »

Владика Григорије забио нож у леђа Додику

Вести онлине 06.05.2017
Дугогодишњи најбољи пријатељи, председник Републике Српске Милорад Додик и владика захумско-херцеговачки Григорије, отишли су на супротне стране и опасно заратили, а све због Америке, сазнаје "Ало!". Према сазнањима листа… »

"Еуроблиц" за: 6.5. Босном крстари 5.000 тајних агената, највише из Турске и Ирана

Блиц 05.05.2017
"ЕуроБлиц" у издању за суботу, 6. мај, својим читаоцима, као и обично, доноси низ занимљивих текстова. Између осталог, можете да прочитате: Турски агенти преплавили Босну Зотов остао мистерија, непромењени ставови "за" и… »